ADO krijgt straf voor rellen tegen Excelsior: eerste thuiswedstrijd zonder publiek

De stoeltjes in het stadion zullen op 14 augustus leeg zijn
De stoeltjes in het stadion zullen op 14 augustus leeg zijn © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag moet de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen zonder publiek spelen. Het gaat om het treffen tegen FC Den Bosch op 14 augustus. De club krijgt deze straf van de KNVB vanwege de rellen tijdens de nacompetitiewedstrijd tegen Excelsior op 29 mei. ADO gaat niet in beroep tegen de sanctie.
Direct na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior braken er in en om het stadion ongeregeldheden uit. De Mobiele Eenheid moest het veld op komen omdat een deel van de ADO-aanhang het veld bestormde en Excelsior-fans bekogelde.
Buiten het stadion werden er vernielingen aangericht en is de politie bekogeld met onder andere vuurwerk, stenen en straatmeubilair. De ME moest charges uitvoeren en er zijn honden ingezet om de rust te herstellen. Een aantal omstanders en politieagenten raakten gewond en politiehonden zijn geslagen en bekogeld. Tijdens de rellen heeft de politie acht verdachten aangehouden.

Foto's van relschoppers

Vorige week werd bekend dat de recherche nog op zoek is naar een flink aantal verdachten. Er zijn foto's van mogelijke relschoppers verspreid door de politie.
ADO begint de competitie komend seizoen met een uitwedstrijd. Op 5 augustus speelt de formatie van Dirk Kuijt in Almelo tegen Heracles.