ADO scoort vier keer in oefenduel tegen Maassluis: bekijk hier de doelpunten

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zaterdag het besloten oefenduel met Excelsior Maasluis winnend afgesloten: 4-0. De ploeg van trainer Dirk Kuijt kwam een moeizame eerste helft te boven tegen de tweede divisionist. Nadat het gehele elftal in de zestigste minuut werd gewisseld, begon de residentieclub met scoren.
Beide ploegen hielden elkaar in een gelijk opgaande openingsfase van de wedstrijd in evenwicht. Over en weer vielen er weinig kansen te noteren. Een afstandsschot en een fraaie individuele solo van de in de spits begonnen Rafael Struick waren één van de weinige 'hoogtepunten' van de gezapige eerste helft.
ADO kwam beter uit de kleedkamers in Zeist en wist ook de eerste kansen van het tweede bedrijf te noteren. Twee afstandsschoten troffen geen doel, waarna centrumverdediger Daryll Werker een grote kans kreeg. Hij had echter zijn vizier ook niet op scherp. Aan de andere kan moest doelman Luuk Koopmans reddend optreden bij een uitbraak van Excelsior Maasluis.

ADO komt op stoom

In de zestigste minuut koos trainer Kuijt ervoor een heel nieuw elftal het veld in te sturen. Met onder meer Boy Kemper, Gregor Breinburg en Thomas Verheydt kwam de nodige ervaring in de ploeg. Drie minuten na de wissels lag de openingstreffer al in het net. Verheydt controleerde de bal na een verre ingooi en legde goed breed op Dhoraso Klas. De middenvelder schoot via een Excelsior Maassluis-been de 1-0 binnen. Even daarvoor had Max de Waal nog de lat geraakt.
ADO Den Haag-aanvaller Rafael Struick in actie tegen Excelsior Maassluis
ADO Den Haag-aanvaller Rafael Struick in actie tegen Excelsior Maassluis © Soccrates Images
In de 76ste minuut was het dan toch raak voor de Ajax-huurling. Een schot van Amar Catic werd matig verwerkt, waarna de rebound een prooi werd voor De Waal: 2-0. Daarna pikte ook Verheydt zijn goaltje mee en even later verscheen ook aanvoerder Kemper op het scorebord. Bij het maken van het doelpunt blesseerde de linksback zich en moest hij zich laten vervangen. Nick Broekhuizen kam voor de vleugelverdediger binnen de lijnen.

Kuijt en ADO nog ongeslagen

Verder dan de vierde treffer kwam ADO niet. Daarmee kan Kuijt terugkijken op een geslaagd trainingskamp in de Zeister bossen én blijft hij ongeslagen als trainer van de Hagenaars: eerder werden al Laakkwartier (0-13) en Jong PSV (2-1) verslagen.

Opstelling ADO Den Haag:

Koopmans (60. Nikiema); Mulder (60. Rodríguez), Werker (60. Sierveld), Van Breemen (60. Carson), Owusu (60. Kemper, 86. Broekhuizen); Wehrmann (60. Breinburg), Broekhuizen (60. Klas), Dicke (60. De Waal); Esajas (60. Catic), Struick (60. Verheydt), Komljenovic (60. Sevarina);
Scoreverloop:
  • 63. 1-0 Dhoraso Klas
  • 76. Max de Waal
  • 82. Thomas Verheydt
  • 84. Boy Kemper