Dirk van Duijvenbode toont kwaliteit en is ronde verder op World Matchplay

Dirk van Duijvenbode
Dirk van Duijvenbode © Orange Pictures
'S-GRAVENZANDE - Darter Dirk van Duijvenbode heeft de tweede ronde bereikt van het World Matchplay in het Engelse Blackpool. De 30-jarige darter uit 's-Gravenzande won in de eerste ronde met 10-8 van de Engelsman Ryan Searle. The World Matchplay is na het WK het grootste toernooi op de dartskalender.
Van Duijvenbode, de nummer veertien van de wereld, begon slecht aan de wedstrijd. Searle, die drie plekken lager staat op de wereldranglijst, pakte een 6-3 voorsprong en het was aan de Westlander om daarop antwoord te geven. Dat deed hij met verve.
Hij wist Searle te breken en kwam zo op 4-6. Daarna was het hek van de dam. Van Duijvenbode gooide in de laatste negen legs, zeven keer 180 en hij wist in tegenstelling tot het begin van de wedstrijd de dubbel goed te raken.

Mooie finish om de wedstrijd te winnen

Uiteindelijk kon Van Duijvenbode met 138 nog op het scorebord de wedstrijd beslissen. Hij gooide het hoge puntenaantal uit en zorgde daarmee meteen voor de hoogste finish van de wedstrijd. De pijlengooier uit 's-Gravenzande kwam uiteindelijk op een gemiddelde terecht van iets meer dan 103. Een aantal wat veel vertrouwen geeft voor de rest van het toernooi.
De prijzenpot in Blackpool bedraagt 800.000 pond. De winnaar kan 200.000 pond op zijn bankrekening bijschrijven. Wil Van Duijvenbode dat bedrag innen, dan moet hij eerst in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen Michael Smith en Andrew Gilding verslaan.