Oefenduel ADO - Volendam zonder fans vanwege rellen eind mei

Lege tribune in het ADO-stadion
Lege tribune in het ADO-stadion © ANP
DEN HAAG - Bij het oefenduel tussen ADO Den Haag en Volendam volgende week vrijdag mogen geen supporters aanwezig zijn. Dit heeft de Haagse burgemeester Jan van Zanen besloten in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie. Reden voor het weigeren van de fans in het Bingoal-stadion zijn de rellen na de nacompetitiewedstrijd ADO - Excelsior afgelopen mei.
De eerste thuiswedstrijd in de competitie, tegen FC Den Bosch, wordt ook gespeeld zonder publiek. Dit vanwege een straf van de KNVB. Die sanctie kreeg ADO ook vanwege de rellen tegen Excelsior.
De wedstrijd tussen ADO en Volendam is de laatste wedstrijd van de Haagse equipe in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een week na het treffen tegen de Noord-Hollanders beginnen de mannen van Dirk Kuijt aan de competitie. Op 5 augustus staat in de eerste divisie een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma.

Uitvak Heracles waarschijnlijk open

Er waren eind vorig seizoen problemen met het vak voor de uitsupporters bij Heracles. Daardoor konden er tijdens de nacompetitie geen fans van de uitploeg naar Almelo afreizen. Die problemen lijken opgelost, waardoor de Haagse fans waarschijnlijk welkom zijn bij de seizoensouverture in Overijssel.
De wedstrijd tussen ADO en Volendam is wel online te zien op de website van Omroep West. Verslaggever Jim van der Deijl voorziet het oefenduel van commentaar.