ADO in oefenwedstrijd te sterk voor Beveren (met video van de doelpunten)

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft in Tiel een oefenwedstrijd tegen het Belgische Beveren met 2-1 gewonnen. De Haagse doelpunten werden gemaakt door Xander Severina en Amar Catic. Na overwinningen op Laakkwartier, Jong PSV en Excelsior Maassluis is dit de vierde winstpartij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Beveren, actief op het een na hoogste niveau in België, kreeg de meeste kansen de eerste helft. Hugo Wentges moest een paar keer optreden bij afstandsschoten van de Belgen. Uiteindelijk zag hij de tegenpartij toch scoren. Een goedgeplaatste vrije trap, die werd binnengekopt door Aleksander Vukotic, kon hij niet keren.
Doelpunten van de oefenwedstrijd ADO Den Haag - Beveren
De tweede helft begon ADO voortvarend en van een meter of twintig maakte Severina al snel de gelijkmaker. Daarna was het tijd voor twee wissels. Bij de Vlamingen kwam Michael Mulder in het veld. De verdediger wordt door ADO verhuurd aan de tegenstander. Aan Haagse kant maakte Joël Zwarts zijn officieuze debuut in het groen-geel.

Goede invalbeurt Zwarts

Zwarts liet tijdens zijn invalbeurt zien een gevaarlijke buitenspeler te zijn. Tweemaal bracht hij een medespeler in kansrijke positie. De eerste voorzet kon Thomas Verheydt net niet lekker raken. De volgende poging om een medespeler te laten scoren, ging het wel goed. Catic wist een strakke voorzet achter de Beveren-doelman te leggen en zorgde daarmee voor de winnende treffer.
De ploeg van Dirk Kuijt speelt volgende week vrijdag tegen FC Volendam de laatste wedstrijd van de oefencampagne. Dit duel in eigen huis is niet toegankelijk voor het publiek. De burgemeester van Den Haag heeft in samenspraak met politie en het Openbaar Ministerie besloten dat de wedstrijd achter gesloten deuren moet plaatsvinden. Dit vanwege de rellen na de wedstrijd tegen Excelsior eind mei.
Scoreverloop ADO Den Haag - Beveren: 2-1 (0-1)
  • 0-1 Vukotic
  • 1-1 Severina
  • 2-1 Catic
Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Rodriguez, Werker, Carlson, Owusu ('72 Siereveld), Klas ('72 Dicke), Wehrmann, Esajas ('46 Komljenovic), Severina ('63 Zwarts), De Waal ('72 Broekhuizen), Verheydt ('72 Catic)
Gregor Breinburg speelde niet mee vanwege ziekte, Boy Kemper was er niet bij vanwege een lichte blessure.