ADO is klaar voor het nieuwe seizoen; bekijk hier de 5-0 overwinning op Molenbeek

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft ook haar laatste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Achter gesloten deuren werd het Belgische RWD Molenbeek eenvoudig met 5-0 verslagen. Max de Waal (2x), Thomas Verheydt, Daryl Werker en Rafael Struick waren verantwoordelijk voor de Haagse doelpunten.
Samenvatting van ADO Den Haag - Molenbeek
Het contrast was groot. Waar de tribunes twee maanden geleden nog tot de nok toe gevuld waren in de finale van de play-offs tegen Excelsior, kon je zaterdagavond een speld horen vallen in het lege Bingoal Stadion. Op enkele journalisten, drie fotografen en een cameravrouw na zag niemand hoe Thomas Verheydt na twintig minuten zijn prachtige kopbal tegen FC Eindhoven bijna dupliceerde. De tussenstand op dat moment? 1-0 in het voordeel van ADO.
Het duel met Molenbeek, dat actief is in de Belgische eerste divisie, stond eigenlijk helemaal niet op de planning voor Dirk Kuyt en zijn mannen. FC Volendam zou vrijdag op bezoek komen, maar omdat de Volendammers een uitwedstrijd met het Griekse Panathinaikos boven een bezoek aan de Hofstad verkozen, zat ADO opeens zonder tegenstander. Molenbeek bood uitkomst.

De Waal bepalend

Max de Waal opende al na drie minuten de score in Haags voordeel. Nadat Boy Kemper en Gregor Breinburg de bal op het middenveld veroverden, gaf Joël Zwarts voor. De Waal schoot beheerst binnen.
Diezelfde De Waal, die op de nummer 10-positie een waardige opvolger van de naar FC Twente vertrokken Sem Steijn lijkt, verdubbelde op slag van rust op prachtige wijze de score. De aanvallende middenvelder nam een door Jordy Wehrmann teruggelegde bal op de rand van het zestienmetergebied in een keer op zijn pantoffel, waardoor deze over de Belgische doelman in de verre kruising vloog, 2-0.

Ongeslagen voorbereiding

Na rust duurde het niet lang voor de volgende Haagse treffer erin lag. ADO had de Zuiderburen in de tang en combineerde er op de linkerflank vrolijk op los. Thomas Verheydt, die deze zomer zijn contract in Den Haag verlengde, gooide de wedstrijd in het slot door een voorzet van Zwarts in alle vrijheid af te ronden. Ook verdediger Daryl Werker mocht zijn graantje meepikken, terwijl ADO de bal rustig rond tikte. Uit een hoekschop kopte hij eenvoudig de 4-0 tegen de touwen. Invaller Rafael Struick maakte er vlak voor tijd nog 5-0 van.
Over zes dagen moet de ploeg van Dirk Kuyt er écht staan. Na overwinningen op Laakkwartier, Jong PSV, Excelsior Maassluis, Beveren en Molenbeek start ADO in Almelo aan een nieuw seizoen, waarin promotie naar de eredivisie moet worden bewerkstelligd. Eenvoudig zal het begin tegen degradant Heracles in ieder geval niet worden.

Vertrouwen in promotie

'Ik heb er alle vertrouwen in dat we kunnen promoveren', zegt trainer Dirk Kuyt over de eerste divisie, die komend seizoen sterker lijkt dan ooit. 'Je moet niet naar andere ploegen kijken, maar uit gaan van de kracht van ADO. Daar heb ik een goed gevoel bij.'
'Ik ben zeer tevreden over de totstandkoming van onze doelpunten', aldus Kuyt over de treffers tegen Molenbeek. 'De afspraken die we op de trainingen hebben gemaakt, komen er nu in de wedstrijd uit. Dat zie je aan de aanvalsopbouw, de kwaliteit van de voorzetten en de afronding. Dat maakte de doelpunten zo goed.'

Basiselftal

Kuyt bracht tegen de Belgische tegenstander een sterk elftal op de been, waarbij onder andere sterkhouder Dhoraso Klas een plek op de bank kreeg. ‘Ik heb deze week aan mijn spelers verteld dat ik niet in elf basisspelers denk’, zegt hij over zijn sterkste opstelling voor komend seizoen. Elke positie is dubbel bezet wat fijn is voor mij als coach. We hebben nu verschillende wapens in ons team.’
Scoreverloop: 5-0 (2-0)
  • 3. 1-0 De Waal
  • 44. 2-0 De Waal
  • 49. 3-0 Verheydt
  • 66. 4-0 Werker
  • 87. 5-0 Struick
Opstelling ADO: Wentges; Rodriguez (46. Hall), Carlson, Werker, Kemper (73. Siereveld); Wehrmann, Breinburg (62. Klas), De Waal; Zwarts (62. Sellouki), Verheydt, Severina (79. Struick)