Demi Vollering wordt tweede in bergrit Tour de France en klimt naar podiumplek

Demi Vollering staat tweede in het algemeen klassement
Demi Vollering staat tweede in het algemeen klassement © ANP
PIJNACKER - Demi Vollering is zaterdag tweede geworden in de koninginnenrit van de Tour de France. De wielrenster uit Pijnacker moest de eerste plek aan landgenote Annemiek van Vleuten laten. Van Vleuten nam ook de gele trui over van Marianne Vos. Vollering staat tweede in het algemeen klassement.
In de loodzware bergrit van Sélestat naar Le Markstein stond de renners drie beklimmingen van de eerste categorie te wachten. Vooraf was verwacht dat de gele trui van Vos zou worden aangevallen. Van Vleuten en Vollering lieten al snel zien dat die verwachtingen zouden worden ingelost. Al op de eerste beklimming wist het duo te ontsnappen en sloeg daarmee een groot gat met de rest van het peloton.
Daarmee reed Vollering na de eerste klim al virtueel in het geel, met Van Vleuten in haar kielzog. Met slechts zeventien seconden achterstand op Vollering wist Van Vleuten dat de bal bij haar lag. Op de tweede beklimming van de dag pakte de 39-jarige renster op het steilste stuk haar kans.

Vollering ruim drie minuten later

Ze liet zien in superieure vorm te steken. Ze sloeg binnen enkele minuten een flink gat met achtervolger Vollering en reed vervolgens ruim zestig kilometer solo naar de streep. Vollering kwam 3.26 minuten later over de finish.
De laatste etappe van de Tour de France Femmes is zondag. Dan staat er wederom een bergetappe op het programma. Na 123 kilometer fietsen eindigt de Tour de France van 2022 op de steile La Planche des Belles Filles.