Demi Vollering wordt tweede in Tour en pakt bolletjestrui

Demi Vollering in de bolletjestrui
Demi Vollering in de bolletjestrui © ANP
PIJNACKER - Demi Vollering is tweede geworden in de Tour de France Femmes. De wielrenner uit Pijnacker kon in de slotetappe klassementsleider Annemiek van Vleuten niet meer van de troon stoten. Wel won Vollering het bergklassement.
In de bergetappe, die ging van Lure naar La Planche des Belles Filles, werd Vollering tweede. Ze moest in de laatste rit van deze Tour, geletruidrager Van Vleuten voor laten gaan. Zaterdag eindigde beide renners ook al als eerste en tweede.
Vollering deed er alles aan om Van Vleuten tijdens de race af te schudden. Ze kwam bij de eerste berg van de dag als eerste boven en verstevigde daarmee haar eerste plaats in het bergklassement. Van Vleuten had op een aantal momenten last van haar tegenstrever uit Pijnacker en wisselde tijdens de wedstrijd maar liefst vier keer van fiets.

Dertig seconden verschil

In de afdaling van de tweede berg zette Vollering wederom aan. Opnieuw had Van Vleuten moeite het tempo van haar landgenote bij te houden. Met pijn en moeite klampt de latere winnares zich aan.
Op de laatste klim waren de rollen omgedraaid. Van Vleuten sprong weg en Vollering moest volgen. Uiteindelijk won Van Vleuten de etappe en werd Vollering op dertig seconden tweede. Als ze twee plekjes lager was geëindigd had ze de bolletjestrui aan Van Vleuten moeten laten.