Sportnieuws | Tennisster Rus wint ITF-toernooi op Gran Canaria

Arantxa Rus
Arantxa Rus © ANP
DEN HAAG - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

Tennisster Rus wint ITF-toernooi op Gran Canaria

Tennisster Arantxa Rus heeft een ITF-toernooi op het Spaanse eiland Gran Canaria op haar naam geschreven. De nummer 84 van de wereld was in de eindstrijd in drie sets te sterk voor de Russin Polina Koedermetova: 6-3 3-6 6-1. Ook vorig jaar was Rus de beste op het graveltoernooi, waar ze dit jaar als eerste geplaatst was.
Voor de 31-jarige tennisster uit Monster, niet in het bezit van een WTA-titel, was het haar tweede eindzege van het jaar in het ITF-circuit. In het voorjaar won ze een toernooi op Sardinië.
In totaal heeft Rus al 29 titels veroverd op ITF-niveau.

Hijs Hokij speelt op 24 september tegen Heerenveen om de Ron Bertelingschaal

De IJshockeyers van Hijs Hokij uit Den Haag spelen op 24 september tegen Heerenveen om de Ron Bertelingschaal. De wedstrijd is de aftrap van het ijshockeyseizoen en gaat tussen de bekerwinnaar en landskampioen. Omdat de ijshockeyers van Hijs vorig seizoen beide prijzen wonnen, mag verliezend bekerfinalist Heerenveen het opnemen tegen de Haagse ploeg. Het duel is in de Amsterdamse Jaap Eden-hal en begint om 17.00 uur.
De strijd om deze supercup is vernoemd naar Ron Berteling. Als speler, trainer en ambassadeur een icoon van zijn sport. Het levert hem zelfs de eretitel ‘Mister IJshockey’ op.

Contract Oege-Sietse van Lingen bij Katwijk per direct ontbonden

Oege-Sietse van Lingen speelt komend seizoen niet in het oranje van VV Katwijk. De speler heeft met de tweededivisieclub overeenstemming bereikt om zijn doorlopende contract per direct te ontbinden. De 22-jarige verdediger wil volgens Katwijk stoppen bij de huidige kampioen omdat hij de intentie heeft om elders, het liefste in het buitenland, te gaan voetballen.

Rottier voor één jaar naar FC Eindhoven

Evan Rottier speelt komend seizoen voor FC Eindhoven. De voetballer uit het Westland zat zonder club toen zijn contract bij ADO Den Haag afgelopen zomer niet werd verlengd. Rottier was al de gehele voorbereiding op proef in Eindhoven.
Oud-ADO Den Haag-speler Evan Rottier
Oud-ADO Den Haag-speler Evan Rottier © Soccrates Images

Mart Vergouwen blijft jaar langer voorzitter VV Katwijk

Mart Vergouwen gaat nog een jaar door als voorzitter van VV Katwijk. Dat meldt de huidige kampioen van de tweede divisie. Daarmee komt hij terug op een eerder besluit. Hij zou eigenlijk deze zomer de voorzittershamer neerleggen.
De leden van VV Katwijk moeten nog wel instemmen met het aanblijven van Vergouwen. Dit lijkt een formaliteit.

Engelse voetbalsters breken in bij persconferentie trotse Wiegman

De Engelse voetbalsters hebben na de EK-finale de persconferentie van hun bondscoach Sarina Wiegman even verstoord. De 52-jarige Nederlandse was net begonnen aan haar terugblik op de na verlenging gewonnen finale tegen Duitsland, toen de speelsters zingend en dansend de perszaal van Wembley binnen kwamen. Ze zongen het bekende lied 'Football's coming home'. Keepster Mary Earps en verdedigster Lucy Bronze klommen zelfs op de tafel waar Wiegman aan zat.

ZZ Leiden vlak voor begin voorbereiding op zoek naar nieuwe coach

De Letse basketbalcoach Roberts Stelmahers, die begin juli door ZZ Leiden Basketball werd gecontracteerd, komt toch niet naar Leiden, meldt mediapartner Sleutelstad. Stelmahers heeft een contract getekend bij de Tsjechische club Nymburk. De Leidenaren zijn niet van plan om Stelmahers zomaar voor een appel en een ei te laten gaan. 'Hij lijkt te denken dat dit allemaal zomaar kan, maar we hebben een contract en dat betekent natuurlijk gewoon iets', zegt een strijdbare ZZ-voorzitter Marcel Verburg.
Naast een mogelijk juridische strijd met Stelmahers, staat ook de voorbereiding op de Europese kwalificatiewedstrijden op punt van beginnen, 'Dat start over een week of drie', zegt Verburg die dus maar heel weinig tijd heeft om een nieuwe coach aan te trekken.

Sarina Wiegman is met Engeland Europees kampioen

Bondscoach Sarina Wiegman heeft de Engelse voetbalsters de eerste hoofdprijs ooit bezorgd. De 52-jarige Haagse zag haar elftal zondag op een volgepakt Wembley in de finale van het Europees kampioenschap winnen van Duitsland: 2-1. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, waarna invaller Chloe Kelly in de tweede helft van de verlenging met de winnende treffer het verschil maakte.
Het is voor Wiegman de tweede keer op rij dat ze het EK wint. Vijf jaar geleden hielp ze Nederland aan de Europese titel. Net als Engeland nu speelde Nederland dat toernooi in eigen land. Na de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio, waar Oranje in de kwartfinales strandde tegen de Verenigde Staten, stapte Wiegman over naar Engeland. De Nederlandse is als bondscoach van de 'Lionesses' nog altijd ongeslagen.
Sarina Wiegman schreeuwt het uit van vrede
Sarina Wiegman schreeuwt het uit van vrede © ANP

Bram Chardon pakt voor het eerst de Nederlandse titel in vierspannen

Bram Chardon uit Den Hoorn heeft voor het eerst de Nederlandse titel bij het vierspannen gewonnen. De menner sloot alle onderdelen in Ermelo winnend af. Chardon kwam uit op 127,93 punten. Koos de Ronde eindigde met 144,74 punten als tweede, voor Mark Weusthof (151,74).
'Ik was heel gebrand op de titel, maar ik weet uit het verleden dat het ook zo anders kan lopen', zei Chardon, die overtuigde op de dressuurproef en de marathon, maar op het onderdeel vaardigheid wel wat foutjes maken. 'Ik wilde de vaardigheid ook graag winnen, maar niet ten koste van alles. Dus heb ik aanvallend gereden om ook te kijken wat het span kan. Dat ik zo simpel en foutloos binnen de tijd kon rijden, dat was kicken.'

Demi Vollering wordt tweede in Tour en pakt bolletjestrui

Demi Vollering is tweede geworden in de Tour de France Femmes. De wielrenner uit Pijnacker kon in de slotetappe klassementsleider Annemiek van Vleuten niet meer van de troon stoten. Wel won Vollering het bergklassement.
Demi Vollering in de bolletjestrui
Demi Vollering in de bolletjestrui © ANP