Sportnieuws | Brons op EK voor beachvolleybalster Stam - Mike van Duinen keert terug in eredivisie

Katja Stam schreeuwt het uit, eerder dit EK.
Katja Stam schreeuwt het uit, eerder dit EK. © Orange Pictures
REGIO - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

Beachvolleybalster Katja Stam wint troostfinale, heeft brons

Een bronzen medaille voor beachvolleybalster Katja Stam uit Den Haag. In de troostfinale op het EK knokten de Haagse en haar partner Raïsa Schoon zich naar de winst tegen het Spaanse koppel. Het Nederlandse duo moest een tijd wachten voordat de wedstrijd gespeeld kon worden. Het regende in München. De eerste twee sets werden tussen Nederland en Spanje verdeeld. Stam en Schoon pakten daarna de beslissende set.

Mike van Duinen keert terug bij Excelsior

Hagenaar Mike van Duinen keert met Excelsior terug in de Eredivisie. De 30-jarige aanvaller heeft overeenstemming bereikt over een driejarig contract, zo meldt de club uit Rotterdam. Zijn broer Niels van Duinen is de technisch manager van Excelsior.
De oud-speler van ADO Den Haag droeg van 2016 tot en met 2018 ook al het shirt van Excelsior. Hij trainde daar vorig jaar mee om zijn conditie op peil te houden. Van Duinen koos toen voor een Griekse avontuur met OFI Kreta. Inmiddels heeft hij daar zijn contract laten ontbinden.

Dylan van Baarle maakt overstap naar Jumbo-Visma

Dylan van Baarle rijdt vanaf volgend jaar voor wielerploeg Jumbo-Visma. De komst van de dertigjarige wielrenner uit Zoetermeer hing al een tijdje in de lucht. Ook Wilco Kelderman tekent bij de topploeg van het internationale wielrennen. Beide coureurs tekenen voor drie jaar.
Van Baarle komt over van Ineos Grenadiers. Voor die ploeg reed hij de afgelopen vijf jaar met succes. Zo won Van Baarle begin dit jaar Parijs-Roubaix. Kort daarvoor was hij tweede geworden in de Ronde van Vlaanderen. De komende drie weken is de Zoetermeerder te zien in de Vuelta.
Dylan van Baarle in actie voor zijn huidige ploeg Ineos Grenadiers
Dylan van Baarle in actie voor zijn huidige ploeg Ineos Grenadiers © Orange Pictures

Competitiewedstrijd VVSB verplaatst vanwege kermis

De competitiewedstrijd tussen VVSB en ADO'20, die gepland stond op woensdag 7 september, is verplaatst. Het duel in de derde divisie zal nu op woensdag 31 augustus worden gespeeld. De aftrap is om 20.00 uur op Sportpark de Boekhorst in Noordwijkerhout.
De wedstrijd moest naar een andere datum vanwege de kermis in Noordwijkerhout. Die wordt gehouden van dinsdag 6 september tot vrijdag 9 september.

Mike van Duinen en OFI Kreta beëindigen samenwerking

Mike van Duinen is transfervrij. Zijn club OFI Kreta meldt dat er een einde is gekomen aan de samenwerking met de Haagse aanvaller. Van Duinen speelde een jaar voor de Griekse voetbalclub waarin hij tot 22 wedstrijden kwam.
Mike van Duinen
Mike van Duinen © Orange Pictures

Clubs kennen tegenstander in tweede voorronde KNVB-beker

In de strijd om de KNVB-beker weten de ploegen uit de tweede en derde divisie wie hun tegenstander is. De ploegen komen op dinsdag 20 of woensdag 21 september in actie. De loting voor de regioclubs:
  • Scheveningen - Harkemase Boys
  • Groene Ster - Quick
  • FC Rijnvogels - ACV
  • FC Lisse - DVS'33 Ermelo
  • ADO'20 - VVSB
  • De Treffers - Noordwijk
  • Quick Boys - Sportlust'46
De top vier uit de tweede divisie van vorig seizoen, waaronder VV Katwijk en Rijnsburgse Boys, stromen in tijdens het hoofdtoernooi van de beker. Dat is de volgende ronde. Daarin komen ook de meeste profclubs voor het eerst in actie.
Ter Leede werd uitgeschakeld in de eerste voorronde.
De KNVB Beker I
De KNVB Beker I © Soccrates Images

Leroy George naar VVSB

Aanvaller Leroy George speelt komend seizoen voor VVSB. De 35-jarige aanvaller speelde als proefspeler al mee in de voorbereiding van de ploeg uit Noordwijkerhout. Hij wist daarin meermaals het net te vinden.
George is de vervanger van de naar Duitsland vertrokken Raygivano Dompig. Op profniveau kwam de Amsterdammer uit voor onder andere NEC, FC Utrecht en Qarabag uit Azerbeidjan.

Zwemster Van Roon pakt bij EK brons op 50 vrij

Zwemster Valerie van Roon heeft bij de EK in Rome brons gepakt op de 50 meter vrije slag. De 24-jarige Van Roon tikte in het buitenbad van het Foro Italico als derde aan in 24,64 seconden. Het goud ging in 23,91 naar de Zweedse favoriete Sarah Sjöström, die de gestopte Ranomi Kromowidjojo opvolgt als Europees kampioene op het sprintnummer.
Tessa Giele, de tweede Nederlandse in de EK-finale, eindigde als vierde in 24,74. Het zilver ging naar Katarzyna Wasick uit Polen (24,20). Van Roon bezorgde de Nederlandse zwemploeg de achtste medaille bij de EK in Rome. Vier daarvan zijn goud van kleur, de andere vier brons.
Valerie van Roon
Valerie van Roon © ANP

Brons voor Laurine van Riessen

Laurine van Riessen heeft een bronzen medaille gepakt op de Europese kampioenschappen baanwielrennen in München. De 35-jarige Leidse werd derde op het onderdeel sprint. Van Riessen was in de wedstrijd om het brons zowel de eerste als tweede race sneller dan de Duitse. Een derde en beslissende wedstrijd was daarom niet meer nodig.
Leidse Van Riessen pakt brons op het EK.
Leidse Van Riessen pakt brons op het EK. © ANP

Geen buitenlands avontuur voor Victoria Pelova

Voetbalster Victoria Pelova blijft bij Ajax. De international uit Delft kon naar meerdere clubs, ook in het buitenland, maar blijft bij haar club. 'Ik wil zo graag kampioen worden met Ajax, dat is al drie jaar mijn droom', aldus Pelova die in 2019 van ADO Den Haag naar Amsterdam ging.

Douglas Spradley nieuwe coach ZZ Leiden

ZZ Leiden heeft een nieuwe trainer voor komend seizoen. Douglas Spradley zal voor de groep staan bij de winnaar van de BeNeLeague. De Amerikaan, die ook over een Duits paspoort beschikt, heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor in elk geval één seizoen ZZ verbindt.
Leiden moest twee weken geleden uit het niets op zoek naar een nieuwe trainer. Begin juli had de ploeg de Letse basketbalcoach Roberts Stelmahers gecontracteerd, maar die tekende vervolgens ook een verbintenis bij een Tsjechische ploeg.

Nienke Brinkman derde op marathon EK

Tijdens het multi-EK in München heeft Nienke Brinkman de bronzen medaille behaald op de marathon. De Leiderdorpse kreeg in de slotfase last van haar been, maar wist er op wilskracht nog een derde plek uit te slepen. Ze bleef met 2.28.52 de Duitse Miriam Dattke nipt voor.
Nog nooit wist een Nederlandse op een podiumplek te eindigen tijdens een Europees kampioenschap. In 1982 was Gerard Nijboer in Athene de beste bij de mannen. Afgelopen lente verraste Brinkman in Rotterdam door het Nederlands record van Lornah Kiplagat te verpulveren: 2.22.51.
Nienke Brinkman tijdens de marathon in München
Nienke Brinkman tijdens de marathon in München © ANP

Hagenaar Steven van de Velde wint NK Beachvolleybal op Scheveningen

Brecht Piersma en Wies Bekhuis hebben op Scheveningen het NK beachvolleybal bij de vrouwen gewonnen. In de finale versloeg het duo Elin Hoonhout en Julia Hodl met 21-15 en 21-18.
Bij de mannen ging de titel naar Hagenaar Steven van de Velde die een duo vormde met Mart van Werkhoven. Ze versloegen in de finale Mees Sengers en Dirk Boehlé na drie sets.