'JAAAAAA, hij heeft hem!': Ronald van der Geer gestrikt voor Radio West Sport

Keeper Tim Krul (groen) wordt bejubeld na de strafschoppenserie op het WK in 2014
Keeper Tim Krul (groen) wordt bejubeld na de strafschoppenserie op het WK in 2014 © ANP
REGIO - 'Tim Krul, ik hou van je!' Het radiocommentaar van Ronald van der Geer bij de legendarische voetbalwedstrijd van Nederland tegen Costa Rica op het WK voetbal in 2014 staat bij velen in het geheugen gegrift. De excentrieke verslaggever en voormalig perschef van ADO Den Haag is vanaf zaterdag ieder weekend te horen als presentator van Radio West Sport op Radio West. 'Eigenlijk is dit het leukst!'
Ronald van der Geer is geen onbekende bij Radio West. Zo hoor je hem al jaren als vaste invaller bij diverse programma's op de regionale zender. Deze zaterdag trapt hij af met een nieuw seizoen van Radio West Sport tussen 14.00 en 18.00 uur.
Ronald van der Geer voor de microfoon van Radio West
Ronald van der Geer voor de microfoon van Radio West © Omroep West
De zaterdagmiddag bij Radio West staat opnieuw helemaal in het teken van de hoogstspelende amateurs in het regionale voetbal. VV Katwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, Noordwijk, Scheveningen en FC Lisse komen uit in de tweede divisie; Ter Leede, FC Rijnvogels, VVSB en Quick in de derde divisie.
In Radio West Sport doen diverse verslaggevers live radioverslag vanaf de velden. Vanuit de radiostudio in Den Haag verbindt presentator Ronald van der Geer al deze commentatoren en houdt hij de luisteraar op de hoogte van hoe deze - en andere - wedstrijden verlopen.

'Tim Krul, ik hou van je'

Ronalds leven ademt voetbal. Als commentator voor radio en televisie bij de NOS en SBS kent menig voetballiefhebber zijn stem. Zo maakte hij furore als commentator in de kwartfinalewedstrijd op het WK in 2014 tussen Nederland en Costa Rica. In die wedstrijd zat hij op de perstribune in Brazilië naast Jack van Gelder en zag hoe bondscoach Louis van Gaal keeper Jasper Cillessen vlak voor de beslissende penaltyserie inruilde voor Tim Krul.
Dat pakte goed uit, want Oranje won de serie met 4-3 en ging door naar de halve finale. 'JAAAAAA, hij heeft hem. Tim Krul, ik hou van je!', klonk het uit de mond van Van der Geer toen Krul zijn tweede strafschop keerde en de wedstrijd besliste:
Luister hieronder het spannende radiocommentaar van Ronald van der Geer en Jack van Gelder terug:
Naast zijn werk voor televisiezenders Ziggo Sport en ESPN, alsmede voor diverse regionale omroepen, krijgt Ronald van der Geer nu een vaste plek op de zaterdagmiddag bij Radio West Sport. Ronald: 'Bij Radio West Sport keer ik eigenlijk terug naar mijn roots. Ik ben altijd gek geweest op sport en radio en daar hele mooie dingen mee gedaan. Radio was lang weg in mijn carrière, maar sinds een paar jaar weer helemaal terug en nu dus ook met sport. Eigenlijk is dit het leukst!'

TV West Sport

Met de start van het nieuwe voetbalseizoen begint niet alleen een nieuw seizoen van Radio West Sport, maar ook van TV West Sport. Elke zondagavond, direct na Studio Sport om 20.00 uur, zie je in TV West Sport weer alle hoogtepunten van de wedstrijden die dat weekend zijn gespeeld.
Radio West Sport is vanaf zaterdag 20 augustus elke zaterdag te beluisteren via Radio West, maar ook online via de Omroep West app en via omroepwest.nl tussen 14.00 en 18.00 uur. Online (app en web) is het programma ook terug te luisteren. Radio West is via de ether in de uitzendregio te ontvangen via 89.3 FM. Daarnaast is de zender te beluisteren via DAB+, via de kabel en online.
Klik hier voor alle mogelijkheden van ontvangst van Radio West.
De wedstrijden die aan bod komen in de eerste uitzending van Radio West Sport
De wedstrijden die aan bod komen in de eerste uitzending van Radio West Sport © Omroep West