Verheydt in opspraak bij ADO: 'Cowboyverhalen, niemand heeft mij gebeld over mijn salaris'

Thomas Verheydt
Thomas Verheydt © Soccrates Images
DEN HAAG - Dat het sportief gezien bij ADO Den Haag nog voor geen meter loopt, daar kan niemand omheen na de eerste twee competitieduels die kansloos werden verloren. Maar dat het ook zou rommelen binnen de selectie omdat spits Thomas Verheydt dwars door het salarisplafond zou zijn gegaan, dat wordt ontkend door betrokkenen binnen de club. Volgens De Telegraaf zou Verheydt een half miljoen euro per jaar verdienen en zou daarmee het salarisplafond van 250.000 euro fors worden doorbroken, maar ook het hoge salaris wordt door algemeen directeur Edwin Reijntjes ontkend.
'Normaal gesproken laat ik dit soort dingen aan mij voorbij gaan, maar ik voel me nu geroepen om te reageren', klinkt Edwin Reijntjes aan de andere kant van de telefoon. 'Wat een onzin wordt er geschreven.' De algemeen directeur van ADO Den Haag doelt op het salaris van topschutter Thomas Verheydt, dat De Telegraaf op 500.000 euro per jaar schat.
'Het klopt van geen kant', vervolgt Reijntjes, die niks wil weten van het gezegde 'waar rook is, is vuur'. 'Het is ongenuanceerd en ongeverifieerd naar buiten gebracht.' Op de vraag of ADO door het salarisplafond voor een langer verblijf van Verheydt is gegaan, antwoordt Reijntjes stellig: 'Nee!'
Algemeen directeur Reijntjes tijdens presentatie Kuijt
Algemeen directeur Reijntjes tijdens presentatie Kuijt © Angelo Blankespoor
We bellen de clubtopscorer van vorig seizoen zelf op. 'Ik baal van deze cowboyverhalen', klinkt het. 'Ik ben door niemand gebeld met de vraag wat mijn salaris is. Het is jammer dat er zomaar wat bedragen worden opgeschreven en als waarheid worden aangenomen.'
Daarnaast wordt gezegd dat technisch manager Daryl Janmaat is teruggeplaatst naar de jeugd en geen betrokkenheid meer heeft rondom het eerste elftal. Janmaat zelf reageert tegenover Omroep West: 'Zoals ik bij mijn presentatie al heb gezegd ga ik dit seizoen met meerdere mensen meelopen om het vak te leren. Dat doe ik bij het eerste elftal, de jeugd maar ook met de directie. Daarnaast ben ik niet een persoon die zich laat terugplaatsen. Dan houd ik de eer aan mezelf en stap ik zelf wel op.'

Janmaat polst weer linksback

Dat Janmaat geen stapje terug heeft gedaan wordt deze week in de praktijk duidelijk. De voormalig speler van het Nederlands Elftal heeft midweeks nog contact gehad met een speler om de linksbackpositie in te vullen. Hij doet nog steeds wat hij de afgelopen periode ook gedaan heeft: meekijken op diverse posities en ondersteuning verlenen. Daarbij moet gezegd worden dat hij niet teken- en beslissingsbevoegd is.
Rond de contractverlenging van Gregor Breinburg gaan ook diverse verhalen. Bij het opmaken van het contract is iets fout gegaan, bevestigt Reijntjes. 'Dat is inmiddels opgelost. Een bepaalde vergoeding viel iets hoger uit, daar hebben wij onze verantwoordelijkheid voor genomen en dat is opgelost.' Om welke vergoeding het gaat wil de algemeen directeur niet zeggen.
Verheydt tegen Den Bosch
Verheydt tegen Den Bosch © Angelo Blankespoor
ADO Den Haag gaat vrijdagavond in speelronde drie op bezoek bij MVV Maastricht. De wedstrijd is vanaf 20.00 uur live te volgen op 89.3 FM Radio West. Een week later wacht Jong Ajax in Den Haag. Daar mag weer gedeeltelijk publiek bij aanwezig zijn.