Beloning van 20.000 euro voor gouden tip in moordzaak oud-speler Alphense Boys

Kelvin Maynard I
Kelvin Maynard I © Studio Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van oud-Alphense Boys voetballer Kelvin Maynard denkt dat zijn dood verband houdt met een andere liquidatie op Curaçao in datzelfde jaar. Het Openbaar Ministerie heeft donderdag een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip waarmee de politie zicht krijgt op de opdrachtgever(s).
De 32-jarige Maynard werd op 18 september 2019 onder vuur genomen vanaf een scooter met daarop twee mannen, toen hij in zijn auto op de Langbroekdreef in Amsterdam reed. Het voertuig belandde vervolgens met hoge snelheid in een brandweerkazerne. Het slachtoffer stierf ter plekke. De voetbalwereld, waaronder zijn eigen club Alphense Boys, reageerde geschokt.
Na de beschieting zijn drie personen aangehouden, die ook weer zijn vrijgelaten en geen verdachten meer zijn. Het onderzoek is dit jaar heropend nadat de politie nieuwe informatie kreeg over een mogelijke link met de liquidatie van de 23-jarige van Genciël Feller. Hij overleed op 2 september 2019 op Curaçao, waar hij in zijn auto onder vuur was genomen. Daarvoor zijn twee uitvoerders veroordeeld tot gevangenisstraffen van 20 jaar, een derde kreeg 16 jaar cel opgelegd.

Opdrachtgevers blijven buiten schot

Mogelijk zijn bij beide liquidaties dezelfde opdrachtgevers betrokken, aldus de politie. 'In liquidatiezaken blijven zulke opdrachtgevers vaak zelf op de achtergrond en laten anderen het vuile werk opknappen', zegt de politie. 'Zowel bij Genciël Feller als bij Kelvin Maynard zijn de opdrachtgever of -gevers er nog altijd mee weggekomen. Om dit soort zaken op te lossen hebben we echt mensen nodig die willen verklaren. Dat kan ook vertrouwelijk.'