ADO komt rampzalig begin niet meer te boven en verliest ook derde wedstrijd

Thomas Verheydt baalt van een gemiste kans
Thomas Verheydt baalt van een gemiste kans © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij MVV stond de Haagse ploeg al razendsnel met 1-0 achter waardoor het achter de feiten aanliep. Uiteindelijk werd het 3-1 voor de thuisploeg. ADO blijft door de nederlaag laatste in de eerste divisie.
Dirk Kuijt zal met lede ogen hebben gekeken naar het prille begin van de wedstrijd. Alle wijze woorden op de training van afgelopen week ten spijt, zijn ploeg liet zich bij de eerste de beste Limburgse aanval in de luren leggen. Zeventien seconden had MVV nodig om door de slaapwandelende Haagse verdediging te lopen en de 1-0 aan te tekenen.
Het openingsdoelpunt was geen wekker. Klaas Vaak leek ADO in het begin van de wedstrijd in zijn greep te hebben. MVV dicteerde het spel en de fouten waar Heracles Almelo en FC Den Bosch in de eerste twee wedstrijden ADO al op hadden gewezen, bleken in Zuid-Nederland nog niet hersteld. Wentges moet zich soms machteloos hebben gevoeld als hij keek hoe zijn verdediging simpel werd uitgespeeld.

ADO vergeet orde op zaken te stellen

De 2-0 viel dan ook al snel. Gregor Breinburg verloor de bal op het middenveld en via een mooie aanval verdubbelde MVV binnen twintig minuten de score. Enige voordeel van de treffer was dat de ploeg uit de residentie eindelijk wakker was. ADO ging ook kansen creëren en maakte via Thomas Verheydt de aansluitingstreffer. Het was ook de eerste Haagse treffer van dit seizoen.
De tweede helft leek ADO orde op zaken te gaan stellen. Joël Zwarts en Thomas Veheydt kregen kansen op de gelijkmaker. De aanvallers waren niet scherp en zagen kun kansen naast gaan. ADO verzuimde om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Verloren wedstrijd

De spaarzame kansen van MVV waren wel waarschuwingen aan de Haagse verdediging. De ploeg van Kuijt kwam een paar goed weg na snelle Limburgse aanvallen. Alleen net als in de eerste helft sloeg ADO de waarschuwingen van MVV in de wind.
De Haagse ploeg ging vrolijk door met aanvallen, maar vergat het achterin het slot op te gooien. Nadat invaller Amar Catic een kans voor ADO miste, schakelde de thuisploeg snel om en binnen enkele seconden stond het 3-1. De manschappen van Kuijt wisten vanaf dat moment, in de zeventigste minuut, dat het een verloren wedstrijd speelde.
Scoreverloop MVV - ADO Den Haag: 3-1 (2-1)
  • 1-0 Kostons
  • 2-0 Remans
  • 2-1 Verheydt
  • 3-1 Livramento
Opstelling MVV: Matthys, T. Zeegers, R. Zeegers, Waem, Labyelle, Souren, Dzepar, Steuckers (76. Van Bommel), Blummel, Kostons (46. Livramento), Remans (88. Van Helden)
Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Hall, Asante, Werker, Kemper, Klas (83. Esajas), Breinburg (89.Struijck), Wehrmann (66. Komljenovic), Severina (89. Reinders), Verheydt, Zwarts (66. Catic)
Gele kaarten: Hall, Klas, Verheydt (ADO Den Haag), Souren, Livramento (MVV)
Scheidsrechter: Nagtegaal