ADO-icoon Lex Schoenmaker viert 75ste verjaardag in ziekenhuis

Lex Schoenmaker
Lex Schoenmaker © ANP
DEN HAAG - ADO-icoon Lex Schoenmaker viert zijn verjaardag in het ziekenhuis. Dat vertelt Schoenmaker dinsdagochtend in het radioprogramma West Wordt Wakker. De voormalig speler en trainer van ADO Den Haag is dinsdag 75 geworden.
Net voordat de Radio West-presentatoren het 'Lang zal hij leven' inzetten om de oud-prof te feliciteren, onderbreekt Lex Schoenmaker hen met de mededeling dat hij in het ziekenhuis ligt. 'Ik moest gisteren met wat problemen in mijn hoofd naar het ziekenhuis toe', legt hij uit.
Zelf lijkt hij daar maar matig van onder de indruk, want hij benadrukt dat het 'niets ernstigs is'. Ook noemt de ADO-legende zichzelf op zijn verjaardag een gelukkig mens. Schoenmaker heeft dit jaar al vaker in de lappenmand gezeten. Zo onderging hij eerder dit jaar een heupoperatie. 'Ik loop weer als een aangeschoten kievit', grapt Schoenmaker.

Bij groen licht naar huis

Voor wat betreft de 'problemen in zijn hoofd' hoopt Schoenmaker snel weer naar huis te kunnen. 'Het hangt af van de logopediste en de fysiotherapeut. Als die groen licht geven, mag ik naar huis.' Als dat deze dinsdag nog is, gaat Schoenmaker zijn 75e verjaardag vieren met een stuk 'Kelder-taart', waarmee hij waarschijnlijk verwijst naar de beroemde hazelnootschuimtaart van een Haagse bakker.