Arbitragecommissie doet nog geen uitspraak in zaak ADO tegen Yegen; Kuijt wordt opgeroepen

Elano Yegen
Elano Yegen © Soccrates Images
DEN HAAG - De arbitragecommissie van de KNVB heeft nog geen beslissing genomen in de zaak tussen ADO Den Haag en speler Elano Yegen. De 19-jarige verdediger wilde transfervrij vertrekken en claimde die toezegging ook vanuit ADO te hebben gehad. De Haagse club wil een transfervergoeding zien.
Yegen deed tijdens de zaak een beroep op de gesprekken met trainer Dirk Kuijt, waaruit volgens hem bleek dat er geen toekomstplan voor hem bij ADO lag. ‘Hij zag mij als vierde rechtsback. Niemand is tijdens mijn verhuurperiode bij MVV komen kijken. Hoe kan je mij dan beoordelen’, klonk het verweer uit 'kamp Yegen'. De zaakwaarnemer van Yegen vond in het Turkse Altinordu een club met interesse. Volgens kamp Yegen werd ADO op de hoogte gebracht van een bezoek van de 19-jarige speler aan de Turkse club. ‘Ik heb dat Kuijt ook persoonlijk verteld’, aldus Yegen.
Bij terugkomst wachtte een straftraining voor Yegen. ADO claimde niet op de hoogte te zijn van een driedaagse trip naar Turkije. Daarnaast werd Yegen teruggeplaatst naar Jong ADO. Sinds 9 juli heeft Yegen zich niet meer gemeld op de club. Op 11 augustus volgde daarop vanuit ADO een officiële waarschuwing.

Welles-nietes-zaak

De zaak voor de arbitragecommissie veranderde daarna in een welles-nietes-verhaal, waarin beide kampen argumenten aanvoerden om zijn gelijk te krijgen. Na drie kwartier had de arbitragecommissie genoeg gehoord en trok zich terug. Een oordeel werd niet gegeven. Wel kregen beide kampen te horen dat ze niet de schoonheidsprijs verdienen wat betreft handelen en met elkaar omgaan.
Mocht er voor maandag 29 augustus 19.30 uur geen schikking worden getroffen, dan doet de arbitragecommissie uitspraak. Dat gebeurt dan pas nadat de commissie beide getuigen onder ede heeft gesproken.