Voormalig FC Den Haag-speler Ron de Roode (57) overleden

Ron de Roode in 1986
Ron de Roode in 1986 © ANP
LEIDEN - De Leidse oud-profvoetballer Ron de Roode is op 57-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn oude club ADO Den Haag. De Roode kwam tot meer dan 210 wedstrijden voor de Haagse club in de jaren tachtig.
ADO voetbalde in die jaren als FC Den Haag in het Nederlands betaalde voetbal. Met De Roode in de aanval promoveerde de ploeg in 1986 ongeslagen naar de eredivisie. De geboren en getogen Leidenaar scoorde in dat successeizoen zestien keer voor de Haagse equipe.
De Roode begon zijn loopbaan bij Roodenburg uit zijn geboorteplaats Leiden. In 1982 maakte hij de overstap naar het Zuiderpark. Na zeven seizoenen ADO speelde hij nog voor Willem II en Telstar. Hij moest stoppen met profvoetbal toen er bij hem teelbalkanker werd gevonden.

Amateurvoetbaltrainer

De Roode werd in Den Haag op handen gedragen. Met zijn wapperende mat in de nek en fijnbesnaarde techniek veroverde hij de harten van de Haagse fans. Daarna was hij ook bij Telstar een graag geziene gast.
Na zijn loopbaan als profvoetballer werd De Roode amateurvoetbaltrainer. Zo stond hij aan het roer bij onder andere LFC, Stompwijk’92, UVS en DoCoS.
ADO speelt komende vrijdag in de uitwedstrijd tegen Willem II met rouwbanden vanwege het overlijden van De Roode