Arantxa Rus alweer klaar op US Open, verliest in eerste ronde van Rogers

Arantxa Rus
Arantxa Rus © ANP
MONSTER - Arantxa Rus is er niet in geslaagd zich ten koste van de Amerikaanse Shelby Rogers te verzekeren van een plek in de tweede ronde van de US Open. De 29-jarige Rogers, als 31e geplaatst in eigen land, was met 3-6 6-3 6-4 te sterk voor de beste tennisster van Nederland.
Voor de 31-jarige Rus, de nummer 95 van de wereld, was het al de tiende nederlaag op rij in de openingsronde van een grand slam. Ruim 2,5 jaar geleden won ze op de Australian Open voor het laatst een wedstrijd op een grandslamtoernooi.
Tegen Rogers maakte Rus anderhalve set aanspraak op een stuntje. Tot 6-3 3-4 stond ze geen enkele keer haar servicegame af, maar een break in de achtste game van de tweede set werd haar fataal. De ervaren Rogers, twee jaar geleden nog kwartfinaliste in New York, ging steeds meer winners produceren en legde Rus steeds meer haar wil op. Na 2 uur en 13 minuten liet ze het Amerikaanse publiek op baan 5 juichen.

Geen toernooien in VS

Alleen in 2011 wist Rus de eerste ronde te overleven in New York. Ze won elf jaar geleden van de Russin Jelena Vesnina. In aanloop naar het laatste grandslamtoernooi van het jaar speelde Rus geen toernooien op Amerikaanse bodem. Ze koos voor ITF-toernooien in Spanje, waar ze momenteel woont. Rogers daarentegen haalde de finale op het WTA-toernooi van San Jose.