Invaller Catic schiet ADO in extremis naar punt tegen Jong AZ

Joël Zwarts zette ADO na een halfuur op voorsprong
Joël Zwarts zette ADO na een halfuur op voorsprong © Orange Pictures
DEN HAAG - Amar Catic heeft ADO Den Haag in de slotminuut een punt bezorgd tegen Jong AZ. In eigen huis gaf de ploeg van Dirk Kuyt een voorsprong weg, waardoor het voor de vijfde keer dit seizoen met lege handen van het veld leek te stappen. In de 90ste minuut tikte Catic alsnog de 2-2 binnen. Jordy Wehrmann kreeg als invaller in de tweede helft een rode kaart.
ADO Den Haag zat bij rust op rozen tegen de talenten uit Alkmaar. Joël Zwarts schoot de thuisploeg na een halfuur in de rebound op voorsprong, nadat een inzet van Thomas Verheydt nog door de doelman kon worden gekeerd.
Dat de ploeg van Kuyt met slechts één overwinning (4-0 tegen Jong Ajax) een slechte seizoenstart kende, is een understatement. De punten waren daarom tegen Jong AZ broodnodig. De Haagse formatie moest het tegen de Noord-Hollanders doen zonder Sascha Komljenovic. De 19-jarige middenvelder liep in de wedstrijd Almere City Onder 21 – ADO Den Haag Onder 21 een knieblessure op, waardoor hij waarschijnlijk vier maanden aan de kant staat.

Werelddoelpunt

Jong AZ maakte het ADO, ondanks de Haagse voorsprong, in de eerste helft zeker niet eenvoudig. Met razendsnelle uitbraken stonden de jongelingen met een paar passes in het zestienmetergebied van doelman Hugo Wentges, die meerdere malen moest ingrijpen om een treffer te voorkomen.
Na rust duurde het niet lang voor het wél raak was voor Jong AZ. Met een prachtige uithaal zette Soulyman Sallouh de gelijkmaker op het scorebord. Wentges had ditmaal geen schijn van kans toen de 20-jarige vleugelaanvaller de bal in de verre kruising krulde: 1-1.

Rood voor invaller Wehrmann

‘Come on The Hague’, klonk het op slag van het Haags Kwartiertje in het Bingoal Stadion. En ADO had die ondersteuning van het publiek nodig. Invaller Jordy Wehrmann had even daarvoor een directe rode kaart gekregen, nadat hij hard was komen inglijden. Amper tien minuten nadat hij het veld had betreden, mocht hij de douche al opzoeken.
ADO zocht, ondanks dat het met een man minder op het veld stond, de aanval, in eerste instantie tevergeefs. Zico Buurmeester leek de wedstrijd te beslissen, waardoor de witte zakdoekjes op de tribune verschenen. Het was kommer en kwel in het Bingoal Stadion.

Slotminuut

In de slotminuut mocht het Haagse publiek alsnog juichen voor hun mannen. Een inzet van Mario Bilate kon nog worden gekeerd, maar de poging van Amar Catic was onhoudbaar.
Aanstaande maandagavond staat het affiche tussen de Hofstedelingen en Domstedelingen op het programma. Om 20.00 uur ontvangt Jong FC Utrecht in Stadion Galgenwaard Kuyt en zijn mannen. De wedstrijd is live te volgen via 89.3 FM Radio West.

Scoreverloop ADO Den Haag - Jong AZ: 2-2 (1-0)

• 29. 1-0 Zwarts
  • 55. 1-1 Allouch
  • 83. 1-2 Buurmeester
  • 90. 2-2 Catic
Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Hall, Asante, Werker, Kemper (71. Absalem); Klas (61. Wehrmann), Breinburg (78. Esajas), De Waal; Severina (71. Catic), Verheydt, Zwarts (78. Bilate)
Opstelling Jong AZ: Owusu; Lathouwers, Goes, Stam, Engel; Twisk, Buurmeester, Griffith; Addai (59. Pynadath), Reverson, Allouch
Gele kaart: Hall (ADO Den Haag)