Dirk Kuijt na nieuw puntverlies: 'Supporters hadden het verschil kunnen maken'

ADO won dit seizoen pas één van de zes wedstrijden
ADO won dit seizoen pas één van de zes wedstrijden © Soccrates Images
DEN HAAG - 'Dit voelt alsof we verloren hebben', zegt Mario Bilate na het 2-2 gelijk spel tussen ADO Den Haag en Jong AZ. In eigen huis gaf ADO een voorsprong weg, waarna het erop leek dat de tien Hagenaars met lege handen van het veld zouden stappen. Ondanks dat invaller Amar Catic in de slotminuut een punt redde, kan er bij Bilate geen glimlachje vanaf.
'Het voelt een beetje alsof het bij ons niet een beetje tegenzit, maar echt allemaal tegenzit', beschrijft hij na afloop. 'We missen vertrouwen in de ploeg en durf aan de bal. Dat is terug te zien in ons spel. We moeten een drempeltje over en dat zou met één of twee goede potten kunnen.'
Aanvoerder Boy Kemper is het eens met de 1,91 meter lange krachtpatser, die als tweede spits achter Thomas Verheydt fungeert. Kemper beschrijft de wedstrijd tegen de talenten uit Alkmaar als 'een rare wedstrijd'.

'Dit gaat zo niet langer'

'In de rust zeiden we dat we moesten doorpakken. Maar bij de 1-1 verdedigden we kinderlijk eenvoudig, waarmee je Jong AZ terug in de wedstrijd brengt. Vooraf hebben we gezegd dat we niet alleen onszelf en de trainer moeten belonen, maar ook de supporters. Dat is helaas weer niet gelukt. We moeten zo snel mogelijk uit de fase waar we nu in zitten komen, want dit gaat zo niet langer', vertelt Kemper.
Op de tribunes waren vrijdagavond witte zakdoekjes te zien waarmee supporters hun onvrede uitten over de trainer van ADO: Dirk Kuijt. Hij geeft aan dat het hem niet zoveel doet. 'Ik heb een behoorlijk dikke huid', legt hij uit.

'Supporters hadden verschil kunnen maken'

'Maar ik vind het wel lastig voor mijn spelers. Ik had echt gehoopt dat het publiek, dat ontevreden mag zijn, in ieder geval 90 minuten achter de groep staat om de spelers te steunen. Dat hebben zij nodig. En ik denk dat de supporters net dat beetje verschil hadden kunnen maken om ons over dat dode punt heen te helpen en de wedstrijd vandaag te winnen. Nu voelde je toch eigenlijk vanaf het begin al een beetje een negatieve sfeer', zegt Kuijt.
'Ik heb al eerder teksten gehoord naar mij en de ploeg dat we moesten voetballen en jagen. En als je er dan juist achter gaat staan, help je het team. Dit helpt niet', vertelt de ADO-trainer stellig. 'Dat is jammer en daar hebben we mee te maken. We hebben onszelf in deze situatie gebracht en dan moeten we dat zelf maar oplossen.'