Bliksemstart bezorgt VV Katwijk winst in burenruzie tegen Quick Boys

KATWIJK - Katwijk kleurt oranje. In 'de moeder aller derby's' tussen Quick Boys en VV Katwijk hebben de bezoekers aan het langste eind getrokken. Op sportpark Nieuw-Zuid won Katwijk met 1-3.
Quick Boys-trainer Edwin Grünholz sprak voor de aftrap de profetische woorden dat zijn ploeg tegen ‘de grote broer’ speelde. En dat bleek. Bij rust keek zijn ploeg al tegen een 0-3 achterstand aan ten opzichte van Katwijk.
Robbert Susan (Katwijk): 'Lekker dat Quick Boys fluitconcert krijgt van eigen publiek'
Al vroeg in het duel kregen ‘de Oranjehemden’ de macht in het duel in handen. Nadat Katwijk-aanvoerder Robbert Susan de bezoekers op voorsprong had gekopt, verdubbelde Killian van Mil de score. Het was het begin van de blauw-witte lijdensweg.
'Je weet dat als je in het hol van de leeuw komt, het altijd een beladen wedstrijd is', zegt Killian van Mil, die verantwoordelijk was voor de 0-2. 'De sleutel tot succes lag bij Quick Boys achter de verdediging, waardoor we voor de diepte zochten. Daarnaast waren ze traag en opbouwend vrij matig.'

Lat brengt redding

Toen Ahmed El Azzouti er na 23 minuten 0-3 van maakte, was het duidelijk: Quick Boys had zaterdagmiddag een wonder nodig om te winnen. Eén meevaller voor Grünholz en zijn mannen. De 0-4 voor rust bleef uit, omdat de bal via de onderkant van de lat op de lijn belandde en terug in het veld stuiterde.
Dreun voor Quick Boys in Katwijkse derby: 'Puur aan onszelf te wijten'
Na rust probeerde Quick Boys het wel, maar kwam het maar moeilijk door de Katwijkse defensie. Met een driedubbele wissel bij rust was het signaal van Grünholz in ieder geval duidelijk: zo’n eerste helft kan absoluut niet.

Kraker uitgekraakt

Het werd na rust helder dat de Katwijkse kraker al vroegtijdig was uitgekraakt. Quick Boys kon geen vuist maken tegen Katwijk, dat zelfs al spelers ging sparen door ze naar de kant te halen. Het werd een pijnlijke middag voor de thuisploeg.
'De eerste helft zei alles', aldus Quick Boys-speler Aleksandar Bjelica na afloop. 'We speelden de tweede helft wel iets beter, maar al met al was het een slechte wedstrijd. Dit is voor de supporters de wedstrijd van het jaar en als je hem dan zo beleeft... Wat we vandaag gepresteerd hebben, was ondermaats.'
Youssef El Kachati redde wel nog de eer voor Quick Boys. Vlak voor tijd maakte hij een eretreffer voor de thuisploeg, waardoor hij de uitslag nog enigszins dragelijk maakte.
'Doodzonde dat er geen Katwijk-supporters bij deze unieke derby zijn'
Vanwege ongeregeldheden in april tijdens de derby tegen Rijnsburgse Boys kreeg Quick Boys van de beroepscommissie van de KNVB een wedstrijd zonder publiek opgelegd. Daarom moesten de fans van VV Katwijk de wedstrijd volgen op een groot scherm op het eigen veld.