Sportnieuws | Hockeydames HGC maken gehakt van HDM in Haagse derby, Klein Zwitserland nog puntloos

HGC liet weinig heel van HDM
HGC liet weinig heel van HDM © Orange Pictures
REGIO - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

Klein Zwitserland na drie wedstrijden nog puntloos

Klein Zwitserland heeft na drie speelronden in de Hoofdklasse Dames nog altijd geen punten bij elkaar gesprokkeld. Na Amsterdam en HDM was zaterdagmiddag ook Bloemendaal met 0-1 te sterk.
De Haagse hockeyvrouwen zijn niet de enige speelsters die nog puntloos zijn. Ook het Utrechtse Kampong staat nog met lege handen, al hebben zij wel een wedstrijd minder gespeeld.
Scoreverloop Klein Zwitserland - Bloemendaal: 0-1
  • 0-1 José Granatto

Hockeydames HGC maken gehakt van HDM

De hockeydames van HGC hebben overtuigend de derby van HDM gewonnen. HGC, dat tot zaterdagmiddag nog geen wedstrijd won, scoorde tegen het nog ongeslagen HDM liefst vijf keer.
Julie Sytsema hielp haar ploeg al na drie minuten in een zetel door de openingstreffer te maken, waarna tegenstander HDM de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Dirkie Chamberlain zette met haar tweede treffer van de middag na 39 minuten de eindstand op 5-0.
Scoreverloop HGC - HDM: 5-0
  • 1-0 Sytsema
  • 2-0 Muijderman
  • 3-0 Gort
  • 4-0 Chamberlain
  • 5-0 Chamberlain

Oranje Leeuwinnen oefenen in Den Haag

Het Nederlandse dameselftal oefent op dinsdag 11 oktober in het stadion van ADO Den Haag tegen de vrouwen van Noorwegen, de huidige nummer dertien van de wereldranglijst. Net als Oranje zijn de Scandinaviërs geplaatst voor het WK dat in 2023 plaatsvindt in Australië en Nieuw-Zeeland.
Andries Jonker leidde Nederland met een 1-0 zege op IJsland naar het WK
Andries Jonker leidde Nederland met een 1-0 zege op IJsland naar het WK © ANP
De ploeg van de kersverse bondscoach Andries Jonker ontliep op het nippertje de play-offs voor een WK-ticket. Dankzij een laat doelpunt (de 1-0) in de blessuretijd van het duel met IJsland eindigde Nederland als eerste in de poule. Zaterdag 22 oktober wordt er in Auckland geloot voor het eindtoernooi.

Oud-speler ADO scoort in Champions League tegen PSG

Een goede start voor voormalig ADO-speler Tjaronn Chery in het duel tegen het sterrenensemble van PSG in de Champions League. Voor zijn club Maccabi Haifa opende de 34-jarige Hagenaar de score met een volley.
Het doelpunt van Chery, die in 2011 en 2012 voor ADO Den Haag uitkwam, leverde uiteindelijk geen punten op voor de Israëlische club waar hij nu voor speelt. Maccabi Haifa verloor de wedstrijd tegen de Parijzenaren uiteindelijk door goals van Messi, Mbappé en Neymar met 1-3.

Voormalig ADO-trainer aangesteld bij Griekse club

Alan Pardew is aangesteld als trainer van Aris Thessaloniki. Dat heeft de Griekse voetbalclub gemeld. Pardew was enkele jaren geleden nog kortstondig actief bij ADO Den Haag. In totaal stond hij vier maanden voor de groep.
ADO-trainer Alan Pardew
ADO-trainer Alan Pardew © Soccrates Images
Pardew is vooral bekend in Engeland, waar hij onder meer trainer was bij West Ham, Newcastle United en Crystal Palace. Hij is bij Aris voor dit seizoen aangesteld, met een optie voor een vervolg.