Stadionverbod voor vijftig relschoppers ADO - Excelsior

Bij de rellen zijn onder andere de ME en politiehonden ingezet
Bij de rellen zijn onder andere de ME en politiehonden ingezet © Regio15
DEN HAAG - De KNVB heeft in samenwerking met ADO Den Haag en het Openbaar Ministerie vijftig hooligans een landelijk stadionverbod opgelegd. De straffen volgen naar aanleiding van de rellen tijdens en na de wedstrijd tussen ADO en Excelsior van 29 mei.
De stadionverboden variëren van één jaar tot meer dan tien jaar. 'De komende periode zullen hier nog een flink aantal bijkomen', zegt een woordvoerder van de politie. 'Naast deze landelijke stadionverboden zijn er door ADO Den Haag ook nog voorwaardelijke stadionverboden opgelegd.'
Bij het veelbesproken finaleduel in de play-offs voor promotie naar de eredivisie ging het op 29 mei helemaal mis. Door ongeregeldheden op de tribunes én fans die nog tijdens de wedstrijd het veld opklommen, werd de wedstrijd tussentijds herhaaldelijk stilgelegd. Na afloop van het duel - Excelsior won na strafschoppen en promoveerde daardoor - ging het helemaal mis. Er werden vuurwerk en andere voorwerpen in het uitvak van de Rotterdamse supporters gegooid, waarna de Mobiele Eenheid (ME) ingreep.

39 aanhoudingen verricht

Buiten het stadion kwam het vervolgens opnieuw tot confrontaties tussen de ME en ADO-hooligans. Zo werd er onder meer met vuurwerk, stenen, stoeptegels en ijzeren palen van verkeersborden gegooid naar de politie.
Op dit moment zijn er 39 aanhoudingen verricht. Op 29 mei werden er acht aanhoudingen verricht, waarna in de afgelopen maanden nog eens 31 aanhoudingen volgden. In het programma Team West van Omroep West werden eerder al beelden gedeeld van hooligans. Dinsdagavond gaat de zoektocht naar meerdere verdachten verder in het programma Opsporing Verzocht op NPO1.
LEES OOK: