Sportnieuws | Goud voor vader en zoon Chardon - Florijn met overmacht wereldkampioen roeien

Karolien Florijn was veel te sterk voor de concurrentie bij het WK roeien
Karolien Florijn was veel te sterk voor de concurrentie bij het WK roeien © ANP
REGIO - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

Nederlands team met IJsbrand en Bram Chardon wint goud

De Nederlandse menners hebben op de WK vierspannen in Italië goud veroverd in de landenwedstrijd. Het team bestond uit vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon uit Den Hoorn en Koos de Ronde.
In het individuele klassement pakte de 61-jarige IJsbrand Chardon zilver. Bram Chardon (29) eindigde individueel als vierde.
IJsbrand Chardon in actie, eerder in 2022
IJsbrand Chardon in actie, eerder in 2022 © ANP

Karolien Florijn wereldkampioen roeien

Karolien Florijn uit Voorschoten heeft in Tsjechië de wereldtitel gepakt in de skiff. De 24-jarige Nederlandse lag vanaf het begin op kop en bouwde haar voorsprong in de slotfase uit. Ook olympisch kampioene Emma Twigg uit Nieuw-Zeeland moest haar meerdere erkennen en werd op 2,5 seconden tweede, voor Tara Rigney uit Australië.
Florijn had in de halve finales ook al de beste tijd genoteerd en won vorige maand met grote overmacht goud op de EK in München. Eerder dit jaar won ze twee keer met groot verschil een wereldbekerwedstrijd. De skiffeuse is de dochter van tweevoudig olympisch kampioen Ronald Florijn en de Duitse oud-roeister Antje Rehaag. Op de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio maakte ze nog deel uit van de vier-zonder, waarmee ze zilver veroverde.

Lands- en bekerkampioen Hijs Okij wint Ron Berteling Schaal

De ijshockeyers van Hijs Okij uit Den Haag hebben de Ron Berteling Schaal gewonnen. In de Jaap Eden-hal in Amsterdam werd UNIS Flyers met 4-3 verslagen.
Hijs Okij won vorig seizoen zowel het landskampioenschap als de beker
Hijs Okij won vorig seizoen zowel het landskampioenschap als de beker © Orange Pictures
De Ron Berteling Schaal is de jaarlijkse aftrap van het ijshockeyseizoen, waarbij de landskampioen het opneemt tegen de bekerwinnaar. Aangezien de ijshockeyers van Hijs Okij vorig seizoen beide prijzen in de wacht sleepten, mocht UNIS Flyers, dat vorig jaar de bekerfinale verloor, het opnemen tegen de Haagse ploeg.

Hockeymannen HGC nipt onderuit tegen Pinoké

De hockeymannen van HGC zijn op Sportpark de Roggewoning met 3-4 onderuit gegaan tegen Pinoké. De Wassenaarders konden lange tijd goed meekomen met de subtopper uit de Tulp Hoofdklasse Heren en kwamen zelfs op voorsprong. Maar toen Lukas Sutorius de 2-4 maakte namens de bezoekers was het over met de pret voor HGC, dat nog altijd maar twee punten heeft.
HGC-speler Seve van Ass
HGC-speler Seve van Ass © Orange Pictures
Scoreverloop HGC - Pinoké: 3-4
  • 0-1 Hendrickx (strafcorner)
  • 1-1 Van Ass
  • 2-1 Casella
  • 2-2 Hendrickx
  • 2-3 De Vilder
  • 2-4 Sutorius
  • 3-4 Wallace

Talent Dicke verlaat ADO

Finn Dicke verlaat ADO Den Haag op huurbasis voor een avontuur in Portugal. De net achttien geworden verdediger annex middenvelder gaat zijn geluk voor de rest van dit seizoen op huurbasis beproeven bij Estoril Praia. Daar sluit hij aan bij het O23-elftal. De Hagenaars kregen van de FIFA toestemming om de tijdelijke overgang buiten de transferwindow af te ronden.
ADO-talent Finn Dicke vertrekt op huurbasis naar Portugal
ADO-talent Finn Dicke vertrekt op huurbasis naar Portugal © Soccrates Images
De in Den Haag geboren voetballer kwam tot dusver tot één duel in de hoofdmacht van ADO. In de laatste competitiewedstrijd van het afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut. Het contract van Dicke loopt in de hofstad tot medio 2024.

Arantxa Rus verdwijnt uit top-100 van wereldranglijst

Sinds maandag behoort tennisster Arantxa Rus niet langer tot de honderd beste speelsters van de wereld. De Westlandse zakt naar plek 101 op de wereldranglijst. Vorig jaar stond Rus in oktober nog op de 61ste plaats. Haar grote doel was om dit jaar de top-45 te halen.
In sportief opzicht doormaakt de 31-jarige speelster een moeizaam jaar. In de meeste WTA-toernooien en de vier grand slams kwam ze niet verder dan de eerste of tweede ronde. In de komende week heeft Rus de kans weer de top-100 te betreden, wanneer ze uitkomt op het WTA-toernooi in Boedapest (Hongarije).
Aranxta Rus in actie op de Poland Open in juli
Aranxta Rus in actie op de Poland Open in juli © ANP