Daryl Janmaat en Romeo Castelen gehuldigd tijdens Nederland - België

Castelen en Janmaat in Oranje
Castelen en Janmaat in Oranje © OrangePictures / SoccratesImages
DEN HAAG - Daryl Janmaat en Romeo Castelen worden zondag tijdens de interland van het Nederlands elftal tegen België geëerd en bedankt voor hun bijdrage aan Oranje. Daarnaast zijn beide oud-ADO-spelers terug te vinden op de 'Wall of Fame' in Zeist.
De voetbalbond is het initiatief gestart in 2019, omdat men van mening was dat oud-internationals op een nettere manier bedankt en vereeuwigd konden worden. Het idee is ontstaan kort voor de uitbraak van de coronapandemie en stond daardoor een paar jaar op een laag pitje. De 'Wall of Fame' staat op de KNVB-campus, vlakbij de historische beeldentuin.
Janmaat debuteerde op 7 september 2012 in het shirt van Oranje en speelde uiteindelijk 34 interlands. In mei van dit jaar stopte de verdediger met voetballen. Tegenwoordig is hij technisch manager bij ADO Den Haag. Castelen schopte het tot tien interlands, waarin hij één keer scoorde. Hij debuteerde op 18 augustus 2004. Zijn schoenen hing hij in 2018 aan de wilgen. In het dagelijks leven is de aanvaller tegenwoordig zaakwaarnemer.

Ook supporters in het zonnetje gezet

In totaal eert de KNVB zondag achttien oud-internationals. Andere voormalig Oranje-spelers worden op een ander tijdstip in het zonnetje gezet. Een kleinere groep is al eens bedankt voor hun bewezen diensten.
Naast de 'Wall of Fame' heeft de KNVB ook een plek ingeruimd voor supporters die meer dan honderd wedstrijden van het Nederlands elftal hebben bezocht. Ook zij krijgen in Zeist een eervolle vermelding.