Amateurvoetbal: Quick Boys wint Bollenstreekderby van FC Lisse, Ter Leede boekt eerste overwinning

SVV Scheveningen liet tegen SV Spakenburg na om de winst te pakken
SVV Scheveningen liet tegen SV Spakenburg na om de winst te pakken © Orange Pictures
REGIO - Quick Boys heeft zaterdagmiddag overtuigend de Bollenstreekderby tegen FC Lisse gewonnen. En ook in Sassenheim werd er gejuicht, want voor het eerst dit seizoen stapte Ter Leede met drie punten op zak van het veld.
Bekijk hier alle uitslagen uit de tweede en derde divisie:

Zaterdag 24 september

Tweede divisie

SVV Scheveningen - SV Spakenburg:
SVV Scheveningen heeft een punt overgehouden aan het treffen met SV Spakenburg. Scheveningen, dat de zevende speelronde begon als de nummer 15 van de ranglijst, kwam door een rake strafschop van Floris van der Linden op achterstand. Nadat Mitchell de Vlugt 'de Schollekoppen' op gelijke hoogte had gezet, kreeg ook de thuisploeg vanaf de stip de mogelijkheid om te scoren. Ditmaal vloog de bal echter niet in het doel. Mike de Niet raakte het aluminium, waardoor Scheveningen na zeven speelronden zes punten heeft.
Scoreverloop: 1-1 (0-1)
  • 0-1 Floris van der Linden
  • 1-1 Mitchell de Vlugt
VV Noordwijk - Jong FC Volendam:
Mike de Niet heeft VV Noordwijk drie punten bezorgd tegen de belofteploeg van FC Volendam. In de 87ste minuut maakte hij de 3-2, waardoor VV Noordwijk met de volle buit op zak van het veld stapte. Opvallend was de openingstreffer van de thuisploeg. Al na dertig seconden kopte Jesper de Vré zijn ploeg op voorsprong.
Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys:
Rijnsburgse Boys heeft billenkoek gekregen van Excelsior Maassluis. Maassluis, dat afgelopen woensdag in de KNVB Beker werd uitgeschakeld door derde divisionist Hercules, schoot tegen 'de Uien' uit de startblokken en stond na slechts 37 minuten al op een riante 3-0 voorsprong. Ondanks dat de Rijnsburgers in de tweede helft veel op elkaar etterden, werd de eer nog wel gered. Jordy Hilterman maakte met nog een kwartier op de klok de 3-1.
Scoreverloop: 3-1 (3-0)
  • 1-0 Pieter Langendijk
  • 2-0 Pieter Langendijk
  • 3-0 Gabri Urbanus
  • 3-1 Jordy Hilterman
VV IJsselmeervogels - VV Katwijk:
VV Katwijk heeft nagelaten om haar favorietenrol tegen VV IJsselmeervogels waar te maken. Aan de rode zijde van De Westmaat zagen de supporters een tamelijk tam duel, dat niet loskwam. De wedstrijd tussen de recordkampioenen uit het amateurvoetbal eindigde daardoor zoals deze et begon: in 0-0.
Scoreverloop: 0-0 (0-0)
  • -
Quick Boys - FC Lisse:
De Bollenstreekderby tussen Quick Boys en FC Lisse duurde eigenlijk maar ruim een uurtje. Toen Youssef El Kachati na 64 minuten de 3-0 achter doelman Eric Cummins schoof, was één ding duidelijk: het elftal dat de wedstrijd begon als nummer drie van de ranglijst gaat winnen van de nummer zeven. FC Lisse probeerde het nog wel en kwam door een treffer van Enzo Stroo nog op 3-1, maar stapte met lege handen van het veld. Quick Boys staat na zeven wedstrijden op een knappe gedeelde tweede/derde plaats, terwijl de Lissenaren een treetje zakken op de ranglijst.
Scoreverloop: 3-1 (1-0)
  • 1-0 Aleksandar Bjelica
  • 2-0 Dyllandro Panka
  • 3-0 Youssef El Kachati
  • 3-1 Enzoo Stroo
Björn Mussche maakt vader Brian trots met basisdebuut bij FC Lisse tegen Quick Boys
Ontlading bij Dyllandro Panka na eerste doelpunt voor Quick Boys: 'Belangrijk moment'

ACV - FC Rijnvogels:
FC Rijnvogels leek geen punten over te houden aan de uitwedstrijd tegen het Drentse ACV uit Assen. Een harde uithaal van Jaap van Dijken kon bijna het enige doelpunt van de wedstrijd worden genoemd, totdat FC Rijnvogels-speler Dennis Bakker diep in blessuretijd vanaf de stip mocht aanleggen. FC Rijnvogels heeft na zeven speelronden, net als ACV, negen punten.
Scoreverloop: 1-1 (1-0)
  • 1-0 Jaap van Dijken
  • 1-1 Dennis Bakker
Ter Leede - VV Staphorst:
Ter Leede heeft in de derde divisie zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt door een achterstand tegen VV Staphorst om te draaien. Martin van ’t Ende volleerde de bezoekers in de heuse degradatiekraker uit een hoekschop nog op voorsprong, maar toen Rowdy van der Putten de gelijkmaker op het scorebord zette was Ter Leede helemaal terug in de wedstrijd. Tegen tien man, omdat Julius Duit met rood van het veld was gestuurd, was de thuisploeg in het voordeel wat resulteerde in de verdiende 2-1 van Dirk Hoekstra. Ondanks deze overwinning blijft Ter Leede de rode lantaarndrager. Het gat met Staphorst, dat een plaatsje hoger staat, is wel verkleind tot een punt.
Scoreverloop: 2-1 (0-1)
  • 0-1 Martin van 't Ende
  • 1-1 Rowdy van der Putten
  • 2-1 Dirk Hoekstra
  • VVOG - Excelsior '31: 2-2
  • DOVO - Barendrecht: 3-1
  • RKAV Volendam - Urk: 4-1
  • Harkemase Boys - DVS '33: 0-0