Paniek bij tegenvallend Rijnsburgse Boys? 'Nee, maar er moet wel wat gebeuren'

Trainer Henk Wisman heeft nu drie wedstrijden op rij verloren met zijn ploeg
Trainer Henk Wisman heeft nu drie wedstrijden op rij verloren met zijn ploeg © Orange Pictures
RIJNSBURG - Dat tweede divisionist Rijnsburgse Boys niet de droomstart beleeft waar het op voorhand op gehoopt had, moge duidelijk zijn. Maar wat er zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis gebeurde, was wel erg pijnlijk voor de ploeg van Henk Wisman. Al na 37 minuten stond er een 3-0 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. 'Er is nog geen sprake van lichte paniek, maar dit doet wel wat met je zelfvertrouwen', aldus de trainer van 'de Uien'.
Rijnsburgse Boys, dat nu drie nederlagen op rij heeft geleden, trof met Excelsior Maassluis een ploeg die afgelopen woensdag nog onderuit ging in de tweede voorronde van de KNVB Beker. Op eigen veld werd terecht met 1-2 verloren van de Utrechtse derde divisionist Hercules. Toch waren het de Maassluisenaren die zaterdagmiddag uit de startblokken schoten. Door twee treffers van Pieter Langedijk en een harde dreun van Gabriel Urbanus leek het bij rust te gaan donderen in de Rijnsburgse kleedkamer. Alhoewel, het was na 45 minuten juist muisstil.
'De eerste tien minuten was het helaas vrij stil', beschrijft de Rijnsburgse aanvoerder Bram Ros. 'Misschien dat we allemaal zo stil waren, omdat we ontzettend waren geschrokken van de eerste helft. Uiteindelijk steek je natuurlijk wel de koppen bij elkaar, omdat je nog een helft moet. Maar ook na rust lukte het niet.'

'Onszelf op tactisch gebied vermoord'

Mede door een fout van de aanvoerder werd de thuisploeg in het zadel geholpen. Het was het begin van een voor de Rijnsburgers lange middag. 'Ik baal van mijn fout, maar dat kan gebeuren. Alleen hoort dat niet te gebeuren. Vervolgens hebben we onszelf op tactisch gebied een beetje vermoord', zucht Ros. 'We zetten hoog druk, terwijl hun backs ver uitzakten. Dan moet je grote afstanden overbruggen. Zij konden in de tweede helft zelfs nog rustig aan doen en de pot achterin dichthouden. We hebben vanmiddag terecht verloren', legt de Rijnsburgse aanvoerder verder uit.
'In aanvallend opzicht hebben we gewoon ontzettend veel kansen nodig om een doelpunt te maken', zoekt coach Henk Wisman naar een verklaring. 'We moeten effectiever worden en meer in staat zijn om het geluk af te dwingen. Dat ligt toch echt aan onszelf.'

Paniek op de Middelmors?

Het is voor Rijnsburgse Boys, dat steevast meedoet om de bovenste plaatsen maar nu op een tegenvallende dertiende plaats staat, de derde nederlaag op rij. Van paniek is volgens Wisman op Sportpark de Middelmors echter nog geen sprake. 'Maar dit doet wel wat met je zelfvertrouwen.'
'En er moet wel echt wat gaan gebeuren', vult Ros hem aan. 'Wat precies? Daar gaan we het maandag over hebben. Maar dat het anders moet, is duidelijk. Misschien dat het dan wel, in tegenstelling tot vandaag, gaat donderen in de kleedkamer.'
Scoreverloop Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys: 3-1 (3-0)
  • 1-0 Pieter Langendijk
  • 2-0 Pieter Langendijk
  • 3-0 Gabri Urbanus
  • 3-1 Jordy Hilterman