Definitief: Ricardo Kishna keert terug bij ADO Den Haag

Kishna terug bij ADO
Kishna terug bij ADO © Angelo Blankespoor / ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Dirk Kuijt kan vrijdag tegen Jong PSV beschikken over Ricardo Kishna. De 27-jarige buitenspeler stond hoog op het wensenlijstje van trainer Kuijt, maar leek lange tijd onhaalbaar. Nu zijn de Haagse club en Kishna een nieuwe verbintenis overeengekomen.
Kishna stond tot afgelopen zomer onder contract, maar wilde vanwege de bestuurlijke onrust zijn aflopende contract niet verlengen. Ook had hij zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur. Veel clubs hadden interesse, maar de juiste club zat er niet bij voor Kishna. Sinds begin september hield hij zijn conditie op peil in Den Haag.
Kuijt stak zijn liefde voor Kishna niet onder stoelen of banken. Sinds zijn aanstelling in juni van dit jaar was het aanblijven van de aanvaller topprioriteit. Echter lukte het de Katwijker in eerste instantie niet om Kishna te overtuigen. Sinds de terugkeer in september gooide Kuijt weer al zijn charmes in de strijd. Nu met succes.
Kishna in de jeugd van ADO Den Haag
Kishna in de jeugd van ADO Den Haag © ADO Den Haag
De voormalig speler van Lazio Roma en Ajax is direct inzetbaar. Naar verwachting zit hij vrijdag bij de selectie. Een basisplaats lijkt nog te vroeg, maar Kishna zal zeker minuten maken tegen Jong PSV. Of Kuijt hem als klassieke buitenspeler of creatieve middenvelder gaat gebruiken is nog niet bekend.
Kishna speelde in de jeugd van ADO Den Haag. In 2009 vertrok hij naar Ajax. In 2017 keerde hij op huurbasis terug bij zijn jeugdliefde, maar vanwege een kruisbandblessure speelde hij slechts twee wedstrijden in de hoofdmacht. In 2020 contracteerde de Haagse club hem opnieuw. Tot de zomer van 2022 stond hij onder contract. Nu tekent hij een verbintenis voor tien maanden tot de zomer van 2023.
'Er klonk luid applaus toen we bekendmaakten dat Kishna had getekend'
ADO-trainer Kuijt is in zijn nopjes met de komst van Kishna. ‘Het was er eentje van de lange adem, maar ik moet eerlijk zeggen dat Ricardo altijd heel veel respect naar de club heeft gehad, maar ook naar mij als trainer. Andersom was dat ook zo. We wilden hem er gewoon heel graag bij hebben’, aldus de oefenmeester.
‘Toen hij drie weken geleden kwam meetrainen, had ik wel het idee dat hij in zijn gedachten en voor zijn gevoel al bij ADO was. Alleen moesten we nog zorgen dat hij zou gaan tekenen. En dat heeft even geduurd. Hoe ver ik ben gegaan? We hebben meerdere gesprekken gehad. Zo ook afgelopen maandag. Dat was een mooi gesprek. Ik wil hem heel graag helpen zijn persoonlijke doelen te halen.’

'De kwaliteit straalt er vanaf'

Kuijt: 'Ik denk dat deze stap alleen maar winnaars gaat opleveren. Ik denk dat hij heel veel gaat brengen voor ADO. Zelfs als hij niet in het veld staat, dan heeft hij buiten het veld waarde. Ook op trainingen en hopelijk ook snel op het veld. Vorige week speelde hij een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Groningen. Daarin kon je zien dat hij een tijd geen wedstrijden heeft gespeeld, maar als je hem een bal ziet aannemen of ziet wegspelen dan straalt de kwaliteit er vanaf. '
De komst van de 27-jarige aanvaller doet ook wat met de ploeg van Kuijt. 'Wat zijn komt met het moreel van de ploeg doet? Toen we vanmorgen bekend maakte dat hij eindelijk had getekend, werd dat met luid applaus ontvangen. Dat was mooi om te zien, iedereen wil hem er graag bij hebben.'