Kickbokser Tarik Khbabez verliest titanenstrijd bij Glory, Van Soest behoudt titel

Tarik Khbabez krijgt een klap van Sergej Maslobojev
Tarik Khbabez krijgt een klap van Sergej Maslobojev © Omroep West/Owen O'Brien
DEN HAAG - Kickbokser Tiffany van Soest heeft in Arnhem haar titel in het bantamgewicht met succes behouden. De Haagse werd zaterdagavond na haar gevecht met de Franse Sarah Moussaddak door de jury tot winnaar uitgeroepen. Ook bij de wedstrijden van Hagenaars Michael Boapeah, Tarik Khbabez en Serkan Ozcaglayan brachten punten de beslissing. Het drietal moest tijdens Glory Collission 4 hun meerdere erkennen in respectievelijk de Duitser Sergej Braun, de Litouwer Sergej Maslobojev en de Braziliaan Cesar Almeida.
Negentien kilo verloor Tarik Khbabez om in de Gelredome mee te kunnen doen aan het titelgevecht in de lichtzwaargewichtklasse. Door dat gewichtsverlies oogde de vechter uit de Schilderswijk soepel tegenover zijn tegenstrever Maslobojev. Toch moest hij in de eerste ronde meerdere klappen incasseren.
Omdat het een titelgevecht was, duurde de wedstrijd tussen de twee kemphanen vijf ronden. Vooral in de derde en vierde ronde had de Hagenaar het zwaar. Hij werd meermaals in de touwen getrapt en moest een paar keer op adem komen. Na een gelijkopgaande laatste ronde besloot de jury dat Maslobojev de winnaar was.
Tiffany van Soest (links) had het zwaar in de ring
Tiffany van Soest (links) had het zwaar in de ring © Omroep West /Owen O'Brien
Het gevecht tussen Van Soest en de jonge Moussaddak kwam pas op gang in de vierde ronde. Beide vrouwen wisten elkaar vanaf dat moment goed te raken. Vooral aan het einde van het gevecht kreeg Van Soest het nog zwaar te voorduren van haar Franse tegenstander.
Uiteindelijk had Van Soest genoeg punten gepakt in het eerste gedeelte van de wedstrijd. De jury riep haar uit tot winnaar, wat tot gefluit uit het publiek leidde. Die waren op de hand van de Française.
Serkan Ozcaglayan had een zware avond tegen de Braziliaan Cesar Almeida
Serkan Ozcaglayan had een zware avond tegen de Braziliaan Cesar Almeida © Omroep West/Owen O'Brien
Ozcaglayan liet bij zijn opkomst DJ Tiësto horen. Het nummer van de wereldberoemde artiest ging langzaam over in het geschreeuw van fans die hard om hun Haagse held riepen. Helaas kon hij niet aan hun verwachtingen voldoen. Almeida sloeg aan het einde van de eerste ronde Ozcaglayan neer, waarna er een verloren partij ontstond voor de Hagenaar.
In de tweede ronde liet de Braziliaan zien de betere te zijn en Ozcaglayan kreeg de volle laag. De vechter uit Den Haag kon nog wel wat terug doen, maar bleef de onderliggende partij. De jury had na de wedstrijd een makkelijke taak bij het uitroepen van de winnaar.
Michael Boapeah schopt zijn tegenstander Sergej Braun
Michael Boapeah schopt zijn tegenstander Sergej Braun © Omroep West/ Owen O'Brien
Boapeah ging voor de tweede keer in zijn loopbaan de ring in voor Glory. Ook hij werd in de Gelredome gesteund door een grote groep supporters. Zijn fans zagen dat hij in de eerste ronde schade aan zijn tegenstander kon aanrichten met een aantal hoge trappen. Zo raakte hij in het begin van de wedstrijd meerdere keren hard het onderlichaam van zijn tegenstander.
Zijn Duitse tegenstrever vocht in de tweede ronde goed terug en kreeg langzaam maar zeker de overhand in de wedstrijd. Dat resulteerde in een zware derde en laatste ronde, waarin de Hagenaar tegen de vlakte werd geslagen. Met een bloedneus en op wiebelende benen redde de 22-jarige Boapeah het einde van de wedstrijd maar net, waarna de Duitser tot winnaar wordt uitgeroepen.