Verheydt en ADO in titanenstrijd ten onder tegen Beugelsdijks Helmond

Thomas Verheydt (l) en Tom Beugelsdijk (r)
Thomas Verheydt (l) en Tom Beugelsdijk (r) © Soccrates Images
DEN HAAG - Thomas Verheydt heeft met ADO Den Haag niet alleen met 2-1 verloren van Helmond Sport, maar ook van zijn maatje Tom Beugelsdijk. In Helmond schoot Hakon Lorentzen de thuisploeg op voorsprong, waarna Denzel Hall de stand gelijktrok. Martijn Kaars besliste de wedstrijd in Brabants voordeel.
'Ik ga je kop eraf rammen dadelijk', grapte ADO Den Haag-spits Thomas Verheydt vrijdagavond tegen zijn maatje Tom Beugelsdijk. Het treffen tussen Helmond Sport en ADO stond dan ook niet in het teken van de wedstrijd tussen de nummer 19 en 14 van de Keuken Kampioen Divisie, maar wel van een confrontatie tussen twee echte ras-Hagenezen. Voor het eerst stonden Beugelsdijk en Verheydt als directe tegenstander tegenover elkaar.
De Haagse topscorer Verheydt was echter zelf degene die zich al na drie minuten eens flink achter zijn oren krabde. Net als vaker in het vervolg van de eerste helft ging het bij ADO mis aan de rechterkant van het veld. Denzel Hall speelde de bal verkeerd terug op Guillem Rodriguez, die zich kinderlijk eenvoudig liet aftroeven: 1-0.
Het was slordig en onzorgvuldig wat ADO liet zien op het Brabantse kunstgras. Op kansen van Xander Severina en Ricardo Kishna na was het spel pover. Mede door het vastzetten van de Haagse middenvelders, lukte het ADO maar weinig om de Helmondse verdediging te omspelen.
Een verdediger eraf en een aanvaller erbij. De tactische omzetting van trainer Dirk Kuijt naar het vertrouwde 4-3-3-systeem zorgde ervoor dat ADO vlak na rust meer de aanval zocht. Waar Hall voor pauze nog de fout in ging, herstelde hij deze na 55 minuten door de gelijkmaker binnen te punteren. Nadat Severina de bal knap binnenhield, nam de rechtsback een voorzet perfect aan, waarna hij de bal subliem raakte.

Wentges klemvast

Niet alleen Hall herstelde op Sportpark de Braak zijn eigen fout. Ook doelman Hugo Wentges maakte een grote misser goed. De keeper raakte bij een voorzet het hoofd van zijn tegenstander Martijn Kaars in plaats van de bal. De trap vanaf de stip werd op wonderlijke wijze gepakt, waardoor het 'Superkeeper' dat vanuit het uitvak galmde, meer dan terecht was. Helemaal gestrekt plukte hij een harde knal klemvast uit de hoek.
Enkele minuten later moest de 20-jarige Oegstgeestenaar alsnog zijn meerdere kennen in Kaars, die vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-1 raak schoot. Opnieuw moest ADO in de achtervolging.

Hagenaren tegenover elkaar

Achterin bij de thuisploeg had Beugelsdijk weinig te duchten van zijn vriend Verheydt, die mede doordat het goed stond bij Helmond, amper in het Haagse aanvalsspel werd betrokken. Het was pijnlijk dat het ADO niet lukte om haar tegenstander bij de keel te grijpen. De ploeg uit de Hofstad is hierdoor na dertien wedstrijden terug te vinden op de zeventiende plaats op de ranglijst.
Volgende week vrijdag komen Dirk Kuijt en zijn mannen opnieuw in actie. In het eigen Bingoal Stadion, waarvan de nieuwe letters sinds deze week op het stadion pronken, komt middenmoter VVV-Venlo op bezoek.

Scoreverloop Helmond Sport - ADO Den Haag: 2-1 (1-0)

  • 4. 1-0 Lorentzen
  • 55. 1-1 Hall
  • 66. 2-1 Kaars
Opstelling Helmond Sport: Havekotte; Van Vlerken, Van den Eynden, Lorentzen, Kaars, Van Keilegom (72. Essanoussi), Van Hove, Beugelsdijk, Lieftink, Chacon, Bosiers (72. Dassy)
Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Rodriguez (46. Catic), Hall, Asante, Absalem, Siereveld (Van Breemen); Breinburg (77. Esajas), Thomas; Severina (77. Zwarts), Verheydt, Kishna (61. De Waal)
Gele kaart: Dassy, Kaars (Helmond Sport)
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Erwin Blank