Spelersgroep ADO wil oud-trainer Giovanni Franken als assistent van Dirk Kuijt

Oud-ADO-trainer Giovanni Franken
Oud-ADO-trainer Giovanni Franken © Omroep West
DEN HAAG - De spelersgroep van ADO Den Haag wil graag dat Giovanni Franken assistent-trainer wordt van Dirk Kuijt. Dat is de wens die woensdagmiddag naar buiten is gekomen na een groepsgesprek waarbij alleen de spelers betrokken waren. Franken was van begin maart tot en met eind mei van dit jaar trainer van ADO.
De naam van Franken gaat al langer rond in het Bingoal Stadion. Zeker na het vertrek van voormalig assistent-trainer Chris van der Weerden naar Vitesse. De Haagse profclub zegt dat het voor de keuze van diens opvolger 'geen overhaaste' beslissing wil nemen. De naam Franken is door ADO eerder al weggewuifd als eventuele plaatsvervanger van Van der Weerden.
Dat de naam van de oud-trainer weer komt bovendrijven heeft te maken met vorig seizoen. De Rotterdammer nam het stokje over van Ruud Brood en hij bracht ADO tot de finale van de play-offs. Op de drempel van de Eredivisie verloor de Haagse ploeg toen van Excelsior.

Evaluatie met Kuijt

Of de komst van Franken ook doorgevoerd gaat worden is nog niet bekend. De leiding van de club is bekend met de wens, maar wil niet inhoudelijk reageren. Het bestuur zegt dat de focus nu ligt op de eerstvolgende wedstrijd, vrijdagavond tegen Telstar. Daarna is Roda JC op woensdag de tegenstander, waarna er een aantal weken geen wedstrijden worden gespeeld vanwege het WK voetbal.
De kans is groot dat de beslissing pas genomen wordt in de WK-break. In die periode staat sowieso een evaluatiemoment met trainer Kuijt ingepland. De 42-jarige Katwijker kent tot dusver een tegenvallende start in de Keuken Kampioen Divisie. ADO staat momenteel zeventiende terwijl de doelstelling terugkeren in de Eredivisie is.