Dirk Kuijt na ontslag: 'Deze wedstrijd niet gewonnen, alles aan gedaan om niet te verliezen'

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt © Soccrates Images
DEN HAAG - 'Helaas heb ik deze wedstrijd niet gewonnen, maar ik heb er alles aan gedaan om niet te verliezen', schrijft Dirk Kuijt op Facebook. De Katwijker reageert op het medium voor het eerst op zijn ontslag als trainer van ADO Den Haag. Donderdagochtend werd hij de laan uitgestuurd bij de Haagse club.
'Helaas is mijn trainerschap bij ADO Den Haag vroegtijdig tot een einde gekomen', begint de oud-profvoetballer zijn post. Daarna richt hij zich tot mensen van ADO-eigenaar, Globalon Football Holdings. Zo bedankt hij technische man Ignacio Beristain en eigenaar David S. Blitzer voor de kans die hem als 42-jarige beginnende trainer hebben geboden.
Ook gaat Kuijt in op zijn relatie met de selectie. 'In de afgelopen maanden heb ik een intensieve band met mijn staf en spelers mogen opbouwen. De resultaten waren helaas niet zoals gewenst, maar het respect en vertrouwen zal ik altijd in jullie blijven houden. Ik wens de spelers en staf dan ook heel veel succes voor de rest van het seizoen', schrijft hij op Facebook.

Supporters verdienen eredivisie

Kuijt sluit af met een toekomstwens aan het adres van de Haagse club. Zo hoopt hij dat er in Den Haag de juiste keuzes worden gemaakt. 'Niet alleen voor de spelers en staf, maar ook voor alle trouwe fans en mensen die ADO Den Haag een warm hart toedragen. De club ADO Den Haag en de supporters verdienen het om terug te keren op het hoogste niveau.'