Rust terug in Schilderswijk na feest Marokkaanse supporters, één arrestatie

ME in actie in Schilderswijk
ME in actie in Schilderswijk © Regio15
DEN HAAG - De sfeer in de Haagse Schilderswijk is zondagavond grimmig geweest. Na de overwinning van Marokko op België op het WK, zondagmiddag, gaan een paar honderd supporters de straat op om feest te vieren. Aan het begin van de avond slaat de sfeer om en besluit de politie in te grijpen. Na ongeveer een uur keert de rust terug. Er is een iemand aangehouden.
In eerste instantie heerst er vooral een feestsfeer op de Vaillantlaan, zondagmiddag. Flink wat getoeter, knallen van zwaar vuurwerk en rookbommen. Verkeersoverlast is er wel maar volgens de politie is er dan geen reden het feest te stoppen.
Bekijk hier beelden van het feest, de vuurwerkknallen en het ingrijpen door de politie:
Feest en rellen in Schilderswijk na WK-zege Marokko
Aan het begin van de avond verandert de sfeer. De groep feestvierders wordt snel groter en het wordt grimmiger. Er wordt met vuurwerk gegooid en deuren van voorbijgaande auto's worden opengetrokken. Buurtvaders en jongerenwerkers proberen de politie te helpen om de rust terug te laten keren. Uiteindelijk moet toch de ME er aan te pas komen om de straat schoon te vegen.

Minister Yesilgöz: 'Schaam jullie'

Justitie minister Yesilgöz heef op Twitter gereageerd op de onrust. Ze schijft: 'Relschoppers, echt, schaam jullie'.
Ze geeft aan dat de daders van onder andere de ongeregeldheden op de Vaillantlaan wat haar betreft vervolgd moeten worden. Yesilgöz noemt hun gedrag 'misdadig' en 'abject', wat hoogst verwerpelijk betekent.
Feest op Vaillantlaan voordat het onrustig werd
Feest op Vaillantlaan voordat het onrustig werd © ANP