Amateurvoetbal: Derde nederlaag op rij VV Katwijk, Immers bezorgt Scheveningen zege

FC Lisse was met 2-1 te sterk voor Koninklijke HFC
FC Lisse was met 2-1 te sterk voor Koninklijke HFC © Orange Pictures
REGIO - De meeste wedstrijden mochten vanwege het Nederlands Elftal dan wel vervroegd zijn, het programma in het topamateurvoetbal was om je vingers bij af te likken. Zo was er een Bollenstreekderby tussen Noordwijk en Rijnsburgse Boys en probeerden FC Lisse en Scheveningen tegen respectievelijk Koninklijke HFC en TEC verder afstand te nemen van de degradatieplaatsen. Bekijk hier alle uitslagen uit de tweede en derde divisie.
Zaterdag 3 december

Tweede divisie

FC Lisse - Koninklijke HFC:
FC Lisse heeft een keurige 2-1 overwinning geboekt op Koninklijke HFC. Nadat Max Hudepohl met een raak schot in de verre hoek de ruststand op 1-0 bepaalde, besliste Enzo Stroo in de tweede helft de wedstrijd op Sportpark ter Specke. In de extra tijd deed Jim Hulleman nog wat terug namens de bezoekers uit Haarlem.
Het is de tweede zege op rij voor de ploeg uit de Bollenstreek, die hierdoor stijgt naar de negende plaats op de ranglijst. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de belofteploeg van Sparta Rotterdam op het programma.
Scoreverloop: 2-1 (1-0)
  • 1-0 Max Hudepohl
  • 2-0 Enzo Stroo
  • 2-1 Jim Hulleman
VV Noordwijk - Rijnsburgse Boys:
VV Noordwijk heeft bijna voor een stuntje gezorgd door buurman Rijnsburgse Boys net niet met 1-0 te verslaan. Een treffer van Teun Zethof leek genoeg te zijn voor de Noordwijkse winst, totdat Daan Walraven diep in blessuretijd de bal voor zijn voeten kreeg: 1-1.
Met zijn doelpunt zorgde Walraven ervoor dat Rijnsburgse Boys voor de tiende competitiewedstrijd op rij ongeslagen is, terwijl Noordwijk zich niet heeft kunnen herstellen van de nederlaag tegen TEC Tiel van vorige week.
Scoreverloop: 1-1 (0-0)
  • 1-0 Teun Zethof
  • 1-1 Daan Walraven
Daan Walraven redt diep in blessuretijd punt voor ongeslagen Rijnsburgse Boys
Teun Zethof zoekt vader Kees op na emotionele treffer: 'Deze was voor hem'
SV Spakenburg - VV Katwijk:
Het is VV Katwijk voor de derde wedstrijd op rij niet gelukt om een wedstrijd te winnen in de tweede divisie. Na nederlagen tegen Kozakken Boys en FC Lisse bleek ook SV Spakenburg op eigen veld met 2-1 te sterk.
Na de openingstreffer van Luuk Admiraal mocht de Katwijkse doelman Jean-Paul van Leeuwen zich de 2-0 aanrekenen. Spits Tim Freriks schoot de spanning nog terug in de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat 'de Kattukkers' met lege handen van het veld stapten.
Scoreverloop: 2-1 (2-0)
  • 1-0 Luuk Admiraal
  • 2-0 Wimilio Vink
  • 2-1 Tim Freriks
SVV Scheveningen - TEC Tiel:
Scheveningen heeft een benauwde, maar belangrijke zege geboekt op TEC Tiel. Een treffer van Lex Immers na rust was de beslissing in de wedstrijd.
Het is de tweede zege op rij voor ‘de Schollekoppen’, die vorige week al overtuigend VV IJsselmeervogels versloegen. De ploeg van John Blok stijgt door deze overwinning naar de twaalfde plaats op de ranglijst.

Excelsior '31 - FC Rijnvogels:
FC Rijnvogels heeft geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Excelsior ’31. De thuisploeg, die op de laatste plaats staat in de derde divisie zaterdag, kwam tegen 'de Kooltuinbewoners' verrassend op voorsprong. Echter, toen Rijnvogels na rust aanzette, hing de gelijkmaker in de lucht.
Pas 10 minuten voor tijd rondde Tom Bijen voor het eerst in de wedstrijd een Katwijkse aanval af, waarmee hij zijn ploeg een punt leek te bezorgen. Diep in blessuretijd scoorde de rode lantaarndrager alsnog de 2-1.
  • 1-0 Jasper Veltkamp
  • 1-1 Tom Bijen
  • 2-1 Jasper Veltkamp
Ter Leede - DOVO:
Ter Leede heeft voor de tweede week op rij met 0-0 gelijkgespeeld. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Barendrecht werd er zaterdagmiddag ook in de wedstrijd tegen DOVO niet gescoord.
De Sassenheimers staan na zeventien speelronden in de middenmoot van de ranglijst.

VVSB - JOS Watergraafsmeer:
VVSB heeft in de thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer weinig heel gelaten van de Amsterdammers. Ondanks dat de bezoekers na drie minuten uit een strafschop op voorsprong kwamen, hadden ze niets in te brengen tegen de Noordwijkerhouters.
Leroy George was de grote man aan de zijde van VVSB. Met drie treffers kroonde hij zich tot man van de wedstrijd, waardoor hij na zeventien speelronden op zeventien doelpunten staat. VVSB presteert uitstekend in de derde divisie zondag en staat op de tweede plaats, zeven punten achter koploper ADO '20
Scoreverloop: 5-2 (1-1)
  • 0-1 Raymond Fafiani (strafschop)
  • 1-1 Danny Bakker
  • 2-1 Leroy George
  • 3-1 Leroy George
  • 4-1 Ian van Otterlo
  • 5-1 Leroy George
  • 5-2 Malcolm Esajas