Sportnieuws | Shorttrackster Van Kerkhof wint voor het eerst goud bij wereldbekerwedstrijd

Yara van Kerkhof won zondag goud bij de wereldbekerwedstrijd
Yara van Kerkhof won zondag goud bij de wereldbekerwedstrijd © ANP
DEN HAAG - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

Shorttrackster Van Kerkhof pakt voor het eerst goud bij wereldbekerwedstrijd

Yara van Kerkhof uit Zoetermeer heeft voor het eerst in haar loopbaan een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De 32-jarige shorttrackster won in Almaty in Kazachstan de tweede 500 meter van het weekend. Zaterdag won Van Kerkhof al de bronzen plak op de eerste 500 meter.

Volleyballers Zevenhuizen boeken belangrijke zege

De volleyballers van RECO Zevenhuizen hebben op bezoek bij medelaagliever VCN met 1-3 gewonnen. Na de eerste set met 17-25 te hebben gepakt, werd de tweede nog met 25-22 verloren. Vervolgens gingen set nummer drie en vier wel weer naar RECO: 20-25 en 23-25.
Met de welkome driepunter slaat de laagvlieger uit Zevenhuizen een gaatje met VCN op de ranglijst. Met 11 punten uit veertien wedstrijden staat RECO voorlaatste in de eredivisie. Door de overwinning is het gat met de ploeg uit Capelle aan den IJssel drie punten.

Winst voor handbalsters Quintus, VELO verliest nipt

De handbalsters van Quintus uit Kwintsheul hebben zaterdag met een klein verschil weten te winnen van Boer'n Trots Kaas met 24-22. De dames van Veneco VELO sloten het bezoek aan Westfriesland SEW af met een 31-28 nederlaag. Quintus blijft subtopper dankzij de overwinning en staat zevende in de eredivisie. VELO staat één plekje hoger en verzamelde tot dusver twaalf punten uit elf duels.
Fred Michielsen | Orange Pictures
Fred Michielsen | Orange Pictures

Goudse waterpoloërs blijven bovenin meedraaien door zege

De waterpoloërs van GZC DONK uit Gouda hebben zaterdag met 6-13 weten te winnen op bezoek bij UZSC. Dankzij de zege staat DONK tweede op het hoogste niveau van Nederland.
ZVL uit Leiden won op zijn beurt met afgetekende cijfers bij De Ham, de nummer voorlaatst van de eredivisie: 7-14. De club uit de Sleutelstad is met een achtste plaats middenmoter.

Hijs Hokij onderuit tegen ongenaakbare koploper

Hijs Hokij heeft de topper tegen de Bulldogs Liège met 2-1 verloren. In België hielden de ijshockeyers uit Den Haag lange tijd gelijke tred: na twee periodes stond er een 1-1 tussenstand op het bord. In de laatste periode ging het alsnog mis voor Hijs Hokij.
Door de tweede nederlaag op rij bedraagt de achterstand op de koploper uit Luik twintig punten. Met 29 punten uit achttien duels is de Haagse formatie de nummer vier van de Belgisch-Nederlandse competitie.

VV Katwijk ontbindt contracten Weistra en Botermans

VV Katwijk heeft per direct afscheid genomen van Lars Weistra en Hugo Botermans. De spelers van de regerend amateurkampioen zijn na goed overleg vertrokken, zo schrijft de club op haar website.
Weistra heeft zijn keuze gemaakt op basis van de drukte rondom zijn baan in combinatie met zijn pasgeboren dochter. Het heeft hem doen beslissen om een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. Botermans kwam onder trainer Anthony Correia weinig aan spelen toe.

Snowboardster Dekker pakt haar eerste zege in de wereldbeker

Snowboardster Michelle Dekker uit Zoetermeer heeft in Italië haar eerste wereldbekeroverwinning ooit geboekt. De 26-jarige Nederlandse was op de parallelreuzenslalom in de finale ongeveer drie tienden van een seconde te snel voor haar enige overgebleven concurrente Aleksandra Krol uit Polen. Dekker had zich nog als negende geplaatst voor de finaleronde.
Dekker werd begin dit jaar op de Olympische Spelen in Beijing verrassend vierde. Ook pakte ze in maart brons in de wereldbeker. 'Geweldig dat ik nu de beste ben', laat Dekker weten. 'Dit geeft veel rust en vertrouwen om verder te bouwen. Ik ben superblij met dit resultaat.'
Michelle Dekker
Michelle Dekker © ANP

Tes Schouten pakt zilver op 100 meter schoolslag

Tes Schouten heeft bij de WK kortebaan in Melbourne zilver gepakt op de 100 meter schoolslag. Het is voor de 21-jarige zwemster uit Bodegravende beste prestatie uit haar carrière en haar eerste medaille op een WK ooit.
Schouten leek lange tijd niet op zilver te hoeven rekenen. Bij de doorkomsttijden in het 25-meterbad zat ze wel in de buurt van de podiumplekken, waar verschillende zwemsters onderling hard om streden. Aanvankelijk kreeg Schouten met een Nederlands record van 1.03,90 nog de derde plaats toegewezen, maar Ruta Meilutyte werd gediskwalificeerd.
Tes Schouten
Tes Schouten © ANP

Ozcaglayan en Wisse vechten tijdens Glory 83

De Haagse Kickbokser Serkan Ozcaglayan neemt het op zaterdag 11 februari op tegen Sergej Braun in het Duitse Essen. Het is voor de Hagenaar zijn vijfde partij voor kickboksorganisatie Glory. Zijn komende tegenstander is de huidige nummer vijf in de middengewichtklasse. Ondanks dat Braun regiogenoot Michael Boapeah versloeg in zijn laatste gevecht op Glory collision 4, is Ozcaglayan niet bang voor zijn tegenstander. 'Ik ga voor een keiharde knockout', zegt hij over zijn komende partij.
Ook Donovan Wisse uit Wassenaar zal op het toernooi in Duitsland de ring instappen. De regerend kampioen in de middengewichtklasse vecht tegen de Brazilliaanse Cesar Almeida. Hierdoor zullen de fans nog even geduld moeten hebben voor het gevecht tussen Wisse en Ozcaglayan. 'Ik ben blij dat Glory mij de kans geeft en ik weer kan knokken. Ik had liever voor de titel gevochten tegen Donovan, maar ik focus mij nu op Braun en zie wel wat er daarna gaat gebeuren. Die overwinning moet mee terug naar Den Haag, dat is het allerbelangrijkst', eindigt de Haagse kickbokser zelfverzekerd.

Henk Fraser stapt op bij FC Utrecht na incident op training

Voormalig ADO Den Haag-trainer Henk Fraser is opgestapt als hoofdtrainer van FC Utrecht. Dat bevestigen de Domstedelingen via de officiële kanalen. Een incident op de training lag ten grondslag aan het besluit van Fraser om op te stappen.
'Dit is me als trainer nog nooit overkomen', reageert de coach via de clubsite van FC Utrecht. 'Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn.' Tussen 2012 en 2014 was Fraser hoofdtrainer bij ADO Den Haag. Daarvoor fungeerde hij drie jaar als assistent bij de residentieclub.
Henk Fraser stond pas sinds deze zomer voor de groep bij FC Utrecht
Henk Fraser stond pas sinds deze zomer voor de groep bij FC Utrecht © ANP

Marokko hoopt op fitte Mazraoui in halve finale tegen Fransen

Bondscoach Walid Regragui van Marokko heeft goede hoop dat hij woensdag tijdens de halve finale op het WK tegen Frankrijk weer een beroep kan doen op Noussair Mazraoui en Nayef Aguerd. Beide spelers waren onvoldoende fit voor de gewonnen kwartfinale tegen Portugal (1-0).
Regragui benadrukte na de winst op de Portugezen hoe belangrijk Mazraoui voor zijn ploeg is. 'Ik heb hem eigenlijk nodig voor het systeem dat we graag willen spelen', zei hij over de verdediger uit Alphen aan den Rijn. Mazraoui, van origine rechtsback, speelt bij zijn nationale ploeg vaak links in de defensie.

Jutta Leerdam wint voor derde keer 1000 meter tijdens wereldbeker

Schaatsster Jutta Leerdam heeft ook de derde 1000 meter in de wereldbeker op haar naam geschreven. In Calgary versloeg de wereldkampioene sprint met 1.12,82 de Amerikaanse Kimi Goetz en Vanessa Herzog uit Oostenrijk.
Leerdam was al de snelste bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger en Heerenveen. In Calgary nam ze het in de voorlaatste rit op tegen Antoinette Rijpma-De Jong. Met een snelle tweede bocht liet de schaatster van Jumbo-Visma haar ploeggenote ver achter zich en hield dat ook in de slotronde vol. Ze dook 0,71 seconde onder de tijd van Goetz.
Jutta Leerdam met haar medaille die ze won op de 1000 meter
Jutta Leerdam met haar medaille die ze won op de 1000 meter © Orange Pictures

Otterspeer wint 1000 meter in Canada

Hein Otterspeer uit Gouda heeft in Calgary de derde 1000 meter van het wereldbekerseizoen gewonnen. De 34-jarige schaatser van Reggeborgh kwam in zijn rit tot 1.07,28 en bleef daarmee de Canadezen Laurent Dubreuil en Antoine Gélinas-Beaulieu nipt voor.
Otterspeer dook dankzij een goed eerste deel 4 honderdsten van een seconde onder de tijd van Gélinas-Beaulieu. Hij zag daarna dat landgenoten Thomas Krol en Joep Wennemars niet aan zijn tijd kwamen. Krol werd met 1.07,70 achtste. Wennemars verbeterde zichzelf tot 1.08,08, maar werd daarmee slechts dertiende.

Hijs Hokij verliest van concurrent Herentals

Hijs Hokij heeft zondagavond Herentals niet kunnen verslaan. De Belgen waren in eigen huis met 3-1 te sterk voor de Haagse equipe. Beide ploegen hebben 28 punten in de BeNeleague. Omdat Hijs een wedstrijd minder heeft gespeeld staat de ploeg uit Den Haag derde en de Vlamingen vierde.
Herentals - Hijs Hokij: 3-1 (1-0, 1-0., 1-1)
Goal Hijs: Mellisant