Quick verlaat met opgeheven hoofd bekertoernooi na nederlaag tegen De Graafschap

De Graafschap-speler Siem de Jong in duel met Augustas Brabazis van Quick
De Graafschap-speler Siem de Jong in duel met Augustas Brabazis van Quick © Orange Pictures
DEN HAAG - Quick is uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker. De Graafschap was op Nieuw Hanenburg met 1-4 te sterk voor de Haagse amateurclub. Quick kon voor een groot gedeelte meekomen met de Gelderlanders, maar het ontbeerde aan het nodige geluk om door te bekeren.
Na twintig minuten voetballen leek het bekeravontuur voor Quick er al op te zitten. De Haantjes hadden twee tegendoelpunten moeten slikken en er leek weinig meer in het vat te zitten voor de Haagse equipe. Toch gaf de derdedivisionist niet op. Er werden kansen gecreëerd en dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Lennaert Massar: 1-2.
Iets meer dan tien minuten kon Quick dromen van een bekersucces. Toen maakte De Graafschap de 1-3 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het geloof was er daarna nog wel, maar tot grote kansen kwam Quick niet meer in de eerste helft. De Haagse ploeg had wellicht meer verdiend, maar moest met een redelijk grote achterstand de kleedkamers in.

Quick strijdend de tweede helft in

Ondanks de twee doelpunten verschil bleef er een mooi resultaat in de lucht hangen op Nieuw Hanenburg. Trainer Paul van der Zwaan stuurde zijn manschappen met een goed geslepen strijdbijl en goed gemoed het veld weer in. Het resulteerde in een klein Haags offensief van ongeveer een kwartier.
Na dat kwartier sloeg het conditionele verschil toe. De Graafschap kreeg meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde zelfs in de 1-4, waarmee aan alle bekerillusies van Quick een einde kwam. Een tweede treffer zat er niet meer in.

Skiën in Val Thorens

Daardoor gaat Quick met een nederlaag op zak op trainingskamp. Meestal doen ploegen dat in zonnige Spaanse of Turkse oorden. De Haantjes kiezen echter voor de lange latten. Woensdag gaat de voorbereiding op de tweede seizoenshelft verder in Val Thorens. De nederlaag zal daar snel vergeten zijn.
Scoreverloop Quick - De Graafschap: 1-4 (1-3)
  • 0-1 Siem de Jong
  • 0-2 Robin Schouten
  • 1-2 Lennaert Massar
  • 1-3 Basar Onal
  • 1-4 Philip Brittijn