Katwijk verslaat Urk en is door in KNVB-beker

KATWIJK - Katwijk heeft zich dankzij een 0-3 overwinning op Urk geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker.
De Katwijkers begonnen goed aan de beladen bekerclash tussen de twee vissersdorpen. Na iets meer dan zes minuten rondde Tim Freriks op aangeven van Ahmed El Azzouti een snelle tegenstoot doeltreffend af. De Katwijkers, die hartstochtelijk werden aangemoedigd door de eigen aanhang die met zeven bussen naar Urk was meegereisd, kreeg het na de snelle openingsgoal wat moeilijker. De tegenstander uit Urk zat er kort op en kreeg wat kleine kansen op de gelijkmaker. Katwijk herpakte zich en kreeg onder andere via Robbert Susan kansen op verdubbeling van de score. Na de eerste 45 minuten waren de cijfers van Katwijk beter dan die van de thuisploeg. Een 0-1 voorsprong, meer balbezit en meer schoten op doel.
Na een uur spelen maakte bij Katwijk de gloednieuwe aanwinst Des Kunst zijn debuut in het elftal. De 23-jarige Kunst kwam eerder deze week over van Varbergs BolS uit Zweden en werd door de KNVB op tijd speelgerechtigd verklaard. Ook met Kunst en de andere invaller Raoul Esseboom (voor El Azzouti en Kok) lukt het de Katwijkers aanvankelijk niet het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. Kunst was er wel dichtbij, maar zijn inzet ging via de onderkant van de lat net niet het Urkse doel in. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen zorgde Kilian van Mil voor de bevrijdende en verdiende 0-2 voor Katwijk. Het Katwijkse toetje werd gepresenteerd door invaller Alljereau Mercera.
De loting voor de komende bekerronde is zaterdag om 23.00 uur op sportzender ESPN. Dan horen ADO Den Haag en Katwijk tegen wie ze uitkomen in de derde ronde van het toernooi. Voor Quick eindigde het toernooi afgelopen dinsdag. De Haantjes verloren met 1-4 van De Graafschap.
Scoreverloop Urk - Katwijk: 0-3 (0-1)
  • 0-1 Tim Freriks
  • 0-2 Kilian van Mil
  • 0-3 Alljereau Mercera