Sportnieuws | Team JAJO als tweede over finish Ocean Race - Rosalin Kuiper derde in eerste etappe

Team Malizia met Rosalin Kuiper na aankomst in Kaapverdië
Team Malizia met Rosalin Kuiper na aankomst in Kaapverdië © Twitter @theoceanrace
REGIO - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

Hagenaars Jorden en Jelmer tweede in eerste etappe Ocean Race

De Hagenaars Jorden van Rooijen en Jelmer van Beek zijn zaterdag tweede geworden in de eerste etappe van de Ocean Race. Zij doen mee in Team JAJO in de VO-65 klasse. Na 6 dagen, 3 uur en 52 minuten varen kwamen ze over de finish. Het team moest Team WindWhisper voor zich dulden.
Woensdag vertrekt de Ocean Race voor de tweede etappe naar het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. In juni doet de zeilrace Den Haag aan.

Rosalin Kuiper derde in eerste etappe Ocean Race

De Zoetermeerse Rosalin Kuiper is met haar Team Malizia derde geworden in de eerste etappe van de Imoca-klasse van de Ocean Race. De 27-jarige zeilster vertrok zondag vanuit het Spaanse Alicante en kwam zaterdagochtend na 5 dagen, 16 uur en 35 minuten zeilen aan in Kaapverdië. Het team moest Holcim-PRB en 11th Hour Racing Team voor zich dulden.

Kozakken Boys - FC Lisse gaat niet door

De wedstrijd tussen Kozakken Boys en FC Lisse in de Tweede Divisie van het amateurvoetbal gaat zaterdagmiddag niet door. Het veld van de club uit Werkendam is besneeuwd en is daardoor niet bespeelbaar. 'Maar ook in verband met de veiligheid, het sportpark en parkeerterrein is zeer glad, is het niet verantwoord om de spelen', laat de club weten.
Het veld van Kozakken Boys ligt onder een laag sneeuw
Het veld van Kozakken Boys ligt onder een laag sneeuw © Kozakken Boys

ADO vrouwen onderuit tegen Ajax

De vrouwen van ADO zijn er niet in geslaagd om Ajax te verslaan. In Amsterdam gingen de Hagenaars met 3-2 onderuit. Nadat Liz Rijsbergen en Danielle Noordermeer tot twee keer toe voor de gelijkmaker hadden gezorgd, scoorde Tiny Hoekstra namens de Amsterdammers in de slotfase de winnende treffer.
ADO speelde in het duel lange tijd met een speelster meer. Roos van der Veen kreeg namelijk na 65 minuten een rode kaart. De Hagenaars konden echter niet van de numerieke meerderheid profiteren.

Worthy de Jong tijdelijk terug bij ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft Worthy de Jong tijdelijk aan de selectie toegevoegd, meldt Sleutelstad. Met het oog op belangrijke NBB Basketball Cup- en BNXT wedstrijden voor de boeg en het nog niet speelgerechtigd zijn van David Collins is de toevoeging van Worthy de Jong een aangename versterking.
Worthy de Jong dunkt raak tijdens de FIBA 3x3 World Tour Utrecht Masters 2022 op 25 september
Worthy de Jong dunkt raak tijdens de FIBA 3x3 World Tour Utrecht Masters 2022 op 25 september © Orange Pictures
De Jong nam eerder dit seizoen officieel afscheid van Zorg en Zekerheid Leiden in een bomvolle Vijf Meihal en speelde zijn laatste wedstrijd voor de club in de gewonnen finale van de BNXT League. Hij heeft zowat alle records van de club in handen en heeft zich sindsdien volledig gericht op 3×3 basketball.
Zorg en Zekerheid Leiden heeft in overleg met de NBB, de huidige werkgever van Worthy de Jong, afspraken gemaakt waardoor hij de komende tijd het 3×3 schema met Zorg en Zekerheid Leiden kan combineren. De prioriteit van Worthy is en blijft het behalen van de Olympische Spelen met het Nederlandse 3×3 team. Worthy is direct inzetbaar en zal deel uitmaken van de selectie in de halve finale van de NBB Basketball Cup tegen Donar.

Depay tekent voor tweeënhalf jaar bij Atlético Madrid

Memphis Depay speelt de komende tweeënhalf jaar bij Atlético Madrid. De 28-jarige aanvaller komt over van FC Barcelona en wordt vrijdagmiddag om 18.00 gepresenteerd in stadion Cívitas Metropolitano van Atlético.
Depay tekende het nieuwe contract nadat hij succesvol door de medische keuring was gekomen, meldt Atlético. De club omschrijft de international als een behendige aanvaller met veel snelheid, die zowel in de spits als op de linkerflank kan spelen.

Katwijk-fans niet welkom bij bekerduel

Supporters van VV Katwijk mogen op 8 februari niet naar het bekerduel tegen Spakenburg. Dat heeft de lokale driehoek besloten. Tijdens competitieduels mogen supporters van beide clubs elkaar niet bezoeken. De hoop was er dat voor een bekerwedstrijd er een uitzondering werd gemaakt. Die hoop bleek ijdel te zijn.

Robyn Esajas tekent bij ADO Den Haag

Robyn Esajas is vastgelegd door ADO Den Haag. De 20-jarige verdediger was transfervrij en speelde als laatst voor Jong AZ. Esajas zal in eerste instantie voor het Onder 21-elftal van de Haagse club uitkomen.
Esajas tekent een overeenkomst tot de zomer van 2024 met een optie voor twee extra seizoenen. Eerder speelde hij in de jeugdafdelingen van Feyenoord en 1. FC Nürnberg.

FC Rijnvogels presenteert eerste nieuwe speler volgend seizoen

Matthijs Koster is de eerste aanwinst voor FC Rijnvogels volgend seizoen. De 24-jarige middenvelder komt over van Quick Boys, waar hij sinds anderhalf jaar deel uitmaakt van het eerste elftal. De Katwijker kwam tot nog toe tot zeven competitiewedstrijden.

Tommy Bekooij na zeven seizoenen weg bij Quick Boys

Quick Boys moet op zoek naar een nieuwe aanvaller, nu Tommy Bekooij na zeven seizoenen de amateurclub verlaat. Het is nog niet bekend waar de 31-jarige voetballer volgend seizoen gaat voetballen.
Tommy Bekooij
Tommy Bekooij © Orange Pictures

David Verweij hangt in de zomer voetbalschoenen aan de wilgen

FC Lisse-verdediger David Verweij stopt na dit seizoen met voetballen op het hoogste amateurvoetbalniveau. Dat maakt de Bollenstreekclub op de eigen website bekend. De kopsterke voetballer speelt sinds de zomer van 2018 op sportpark Ter Specke. Daarvoor kwam hij uit voor onder andere uit SJC.
Door blessures en reservebeurten kwam de 31-jarige Verweij dit seizoen amper in actie. In totaal speelde hij 87 wedstrijden in het blauw-geel. Daarin trof hij dertien keer doel.
David Verweij in het shirt van FC Lisse
David Verweij in het shirt van FC Lisse © Orange Pictures

FC Rijnvogels verlengt met speler en ziet voetballer vertrekken

Peer van Paasen blijft nog een seizoen langer bij FC Rijnvogels. De middenvelder is herstellende van een zware blessure en mag evenals een aantal andere langdurig afwezigen nog een jaar langer blijven bij de derdedivisionist. Max de Haas vertrekt aankomende zomer.
Max de Haas
Max de Haas © OrangePictures

Waterpolomannen Donk verstevigen koppositie

GZC Donk uit Gouda heeft de 12-9 overwinning op Polar Bears van afgelopen zaterdag een goed vervolg gegeven. Zondag werd ZPB uit Barendrecht met 8-4 verslagen. Mart van der Weijden was in beide duels de grote man. Hij scoorde in beide duels drie goals. Daardoor staat Donk drie punten los in de eredivisie. Naaste achtervolger AZC volgt op drie punten.

Velo wint in eredivisie handbal

Veneco/Velo heeft zondagmiddag Geonius/V&L met 28-25 verslagen. Door de overwinning stijgt de ploeg uit Wateringen naar de vierde plaats.