Tweede divisie hervat met derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys

REGIO - Het amateurvoetbal ontwaakt zaterdag na een lange pauze uit haar winterslaap. In de tweede divisie is er meteen een kraker van jewelste. Rijnsburgse Boys, de nummer vier na achttien wedstrijden, ontvangt de nummer vijf: (aarts)rivaal Quick Boys. Een vooruitblik met de topscorers van de tweede divisie Furhgill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys (14 doelpunten) en Youssef El Kachati van Quick Boys (15 doelpunten).
Is de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Quick Boys de mooiste wedstrijd van het seizoen?
Zeldenrust: Je zou zeggen van wel, de belangen zijn groot dus ik heb er zin in. Het is jammer dat er geen publiek van Quick Boys mag komen, ik hou wel van zo’n derby-sfeer. Maar desondanks heb ik er veel zin in
El Kachati: Nee, nee zeker niet. De mooiste voor Quick Boys zijn de wedstrijden tegen Katwijk. Die leven veel meer hier binnen de club en in het dorp. Maargoed, een derby blijft een derby en we zullen er zaterdag met honderd procent in moeten gaan.
Als je deze wedstrijd verliest, dan lijkt het kampioenschap nu al buiten bereik.
Zeldenrust: Nog niet helemaal buiten bereik, maar ik denk wel dat het dan heel lastig gaat worden. In deze fase van de competitie moeten we vooral bijblijven bij de kopposities. Misschien kunnen we dan als een soort outsider nog voor een verrassing zorgen. Als we zaterdag verliezen van Quick Boys dan wordt dat allemaal een stuk lastiger.
El Kachati: Nee. Ik denk dat het seizoen nog lang is. Als wij zaterdag punten zouden verliezen, wat niet gaat gebeuren volgens mij, dan komen er nog genoeg wedstrijden waarin nog van alles kan gebeuren. Dus eventueel verlies betekent niet het einde van de titelkansen.
Rijnsburgse Boys start als favoriet zaterdag.
Zeldenrust: Ja dat denk ik wel, en dat denk ik op basis van de resultaten uit het verleden. We zullen het gewoon iedere zaterdag moeten laten zien en waarmaken. Maar ik zie onszelf wel als favoriet.
Quick Boys start als favoriet zaterdag.
El Kachati: Ja, ik zie onszelf als favoriet. In de thuiswedstrijd wonnen we ruim (4-0). Bovendien zijn we als ploeg heel fit. Ik denk dat Rijnsburg er wel een tandje bij zal moeten zetten.
Voorspelling:
Zeldenrust: 2-1
El Kachati: 1-2

De wedstrijd Rijnsburgse Boys is zaterdag live te volgen via Radio West Sport. Tussen 14.00u en 18.00u op 89.3 Radio West