Reeks overwinningen Advocaat en ADO eindigt tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht

ADO Den Haag-middenvelder Joey Sleegers debuteerde zondag tegen Jong FC Utrecht
ADO Den Haag-middenvelder Joey Sleegers debuteerde zondag tegen Jong FC Utrecht © Soccrates Images
DEN HAAG - De reeks van drie overwinningen op een rij van ADO Den Haag is ten einde gekomen tegen Jong FC Utrecht. Tegen de Domstedelingen braken de gemiste kansen de Hagenaars uiteindelijk op: 1-1.
In een matig gevuld Bingoal Stadion waren het de gastheren die na een weifelende openingsfase van beide kanten het initiatief in het duel greep. Aanwinst Joey Sleegers maakte bij zijn basisdebuut een uitstekende indruk op de linksbuitenpositie. De technische begaafde spelverdeler onderscheidde zich met enkele fraaie acties en had de openingstreffer in de zestiende minuut op zijn schoen, toen hij een vrije doortocht beleefde richting het Utrecht-doel.
Sleegers stuitte echter op keeper Calvin Raatsie van de beloftenploeg. De doelman moest zich na zijn uitstekende redding laten vervangen door een blessure. Na een half uur spelen werd het overwicht op het veld in de score uitgedrukt: aanvoerder Boy Kemper begon ter hoogte van de middellijn aan een rush die eindigde op de achterlijn van de vijandelijke zestien. De als centrumverdediger begonnen linkspoot gaf hard en laag voor en Thomas Verheydt stond op de juiste plek om af te drukken: 1-0. Verder dan wat speldenprikjes kwamen de Utrechters niet in het eerste bedrijf.
ADO Den Haag-middenvelder Titouan Thomas snelt voorbij Aurelio Oehlers van Jong FC Utrecht
ADO Den Haag-middenvelder Titouan Thomas snelt voorbij Aurelio Oehlers van Jong FC Utrecht © Soccrates Images
Na de theepauze ging ADO verder met het creëren van kansen, maar achtereenvolgens Verheydt, Abdel Absalem en andermaal Verheydt hadden het vizier niet op scherp staan, waardoor Jong FC Utrecht in de wedstrijd bleef. De om zeep geholpen mogelijkheden kwam de ploeg van trainer Dick Advocaat duur te staan.
Jong FC Utrecht-rechtsback Eliano Reijnders kon in de 66ste minuut onbedreigd opstomen aan de rechterflank en kreeg vervolgens alle ruimte om voor te geven, waar Mees Rijks op de juiste plek stond om de 1-1 aan te tekenen. Met Mario Bilate en Amar Catic als invallers binnen de lijnen probeerde de 75-jarige Haagse oefenmeester nog een slotoffensief te forceren.

Geen geslaagd slotoffensief

In de slotfase waren er over en weer kansen. ADO claimde in de 82ste minuut een strafschop na een ogenschijnlijk opzichtige duw in de rug van Sleegers. De 32-jarige arbiter Wouter Wiersma wilde echter van niets weten. De Hagenaars zochten met man en macht de aanval, terwijl Jong FC Utrecht wel met de 1-1 leek te kunnen leven.
Tot scoren wisten de mannen van Advocaat niet meer te komen, waardoor het eerst puntverlies van 2023 een feit is tegen de hekkensluiter van de eerste divisie. Met 24 punten uit 21 wedstrijden is ADO de nummer veertien van het tweede niveau van Nederland.
Scoreverloop ADO Den Haag - FC Utrecht (1-0): 1-1
  • 30. 1-0 Thomas Verheydt
  • 66. 1-1 Mees Rijks
Opstelling ADO Den Haag: Luuk Koopmans, Denzel Hall (91. Guillem Rodríguez), Daryl Werker, Boy Kemper, Amir Absalem; Jordy Wehrmann, Titouan Thomas, Malik Sellouki (71. Mario Bilate); Xander Severina (71. Amar Catic), Thomas Verheydt, Joey Sleegers.
Opstelling Jong FC Utrecht: Calvin Raatsie (17. Kevin Gadellaa); Joshua Rawlins, Rick Meissen, Christopher Mamengi, Yannick Leliendal (61. Joshua Vertrouwd); Yuya Ikeshita, Olivier van Eldik, Eliano Reijnders; Aurelio Oehlers (81. Gio-Renys Felicia), Mees Rijks, Lynden Edhart.
Scheidsrechter: Wouter Wiersma
Gele kaarten: 57. Christopher Mamengi, 81. Aurelio Oehlers, 84. Joshua Vertrouwd (Jong FC Utrecht), 90. Amir Absalem (ADO Den Haag) 94. Gio-Renys Felicia (Jong FC Utrecht).
Rode kaart: -