ADO Den Haag voegt ervaren keeper aan selectie toe

Sonny Stevens in actie voor SC Cambuur
Sonny Stevens in actie voor SC Cambuur © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Dick Advocaat kan het komend half jaar beschikken over Sonny Stevens. De keeper wordt gehuurd van het Griekse OFI Kreta. ADO was op zoek naar een nieuwe sluitpost omdat doelman Hugo Wentges er voor langere tijd uitligt met een blessure.
ADO beschikt met Luuk Koopmans, Kilian Nikiema en David van de Riet over drie doelmannen die inzetbaar zijn. Toch wil Advocaat een ervaren keeper aan zijn selectie toevoegen. Met Stevens, die meer dan tweehonderd wedstrijden op profniveau keepte, is dat gelukt.
Bij OFI Kreta raakte Stevens dit seizoen na zes wedstrijden zijn basisplaats kwijt. Sindsdien hield hij dertien wedstrijden lang de bank warm. ADO verlost hem met een half jaar huur van de netelige situatie op het Griekse eiland.

Goed seizoen in de eredivisie

Voor de thuiswedstrijd tegen MVV vertelde Advocaat al grappend dat het niet was gelukt om Stevens te halen. Met de woorden 'Sonny dacht dat hij hier miljonair kon worden' liet hij weten dat de keeper als onhaalbaar werd ingeschat. Twee weken later zijn de kaarten opnieuw geschud.
Noord-Hollander Stevens keepte eerder voor FC Volendam, Excelsior, FC Twente, Go Ahead Eagles en SC Cambuur. Met Cambuur werd hij twee keer eerste in de eerste divisie. In 2020 mocht de ploeg uit Friesland niet promoveren vanwege corona. Een jaar later werd Cambuur kampioen en ging de ploeg wel een treetje omhoog. Vorig seizoen was hij eerste keeper bij de club uit Leeuwarden en werd hij na een goed seizoen beloond met een transfer naar Kreta.