ADO keert met punt terug uit Limburg na missen van grote kansen

Joey Sleegers kopt een inzet van dichtbij naast
Joey Sleegers kopt een inzet van dichtbij naast © Soccrates Images/Angelo Blankespoor
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan het treffen met VVV Venlo. In Limburg werd het 0-0. ADO mocht vooral verdediger Finn van Breemen bedanken dat er geen tegendoelpunten vielen. Aan de andere kant misten diezelfde Van Breemen en aanvallers Xander Severina en Joey Sleegers grote kansen.
In een povere eerste helft kon alleen centrale verdediger Van Breemen zich onderscheiden. De Haagse jongeling moest twee keer ingrijpen na een Venlose aanval. Zo haalde hij een inzet van Nick Venema van de lijn en kopte hij een gevaarlijke bal over de achterlijn. ADO zette er een paar speldenprikjes tegenover.
Waar het eerste bedrijf enorm saai was, was de tweede helft juist leuk om te zien. Al binnen dertig seconden kon ADO op voorsprong komen, maar Sleegers kon het bal niet openen. Aan de andere kant lukte het Venema niet om de trekker over te halen. Het missen van kansen door beide ploegen zou een repeterend verhaal worden in de rest van de wedstrijd.

Kishna leidt de aanvallen in

Bij VVV Venlo liet vooral Venema van zich horen. De spits vond meermaals Van Breemen op zijn pad. De ADO-verdediger uit Pijnacker bleek de ideale isolatiekit. Elk gat dat er was, werd door hem gedicht. Mocht VVV er toch doorheen komen, dan stond doelman Koopmans nog in de weg.
Aan de andere kant lukte het ADO zelf ook niet om te scoren. Aan de hand van invaller Ricardo Kishna werd de aanval gezocht. Zowel Sleegers als Severina misten enorme kansen. Hoe dichter bij het einde, hoe leuker het werd in Venlo.

Geen goal

Tien minuten voor tijd had uitblinker Van Breemen het langverwachte openingsdoelpunt kunnen maken. Hij kopte een prachtige voorzet van Kishna echter naast. ADO klopte met vaste vuist op de deur, maar de Limburgers deden niet open.
Scoreverloop VVV - ADO: 0-0
Opstelling VVV Venlo: Van der Gouw, Dekker (52. Lathouwers), Ketting, Koglin, Janssen, Sedlácek, Klaasen (83. Yasar), Huisman (83. Van Rooijen), Venema, Kristinsson (52. Allouch), De Boer (71. Johansson)
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Hall, Asante, Van Breemen, Kemper, Thomas, Wehrmann, Sellouki (60. Kishna), Severina, Sleegers, Verheydt
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten: Janssen, Sedlácek, De Boer (VVV Venlo), Severina (ADO Den Haag)