Sportnieuws | Korfballers Fortuna Delft boeken prima zege

Nik van der Steen van Fortuna Delft
Nik van der Steen van Fortuna Delft © Orange Pictures
REGIO - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

Fortuna Delft boekt prima zege

De korfballers van Fortuna Delft hebben de uitwedstrijd tegen GG/RMcD Huis Emma met 24-30 gewonnen. Bij een 6-6 stand nam Fortuna een sprint en sloeg een gat van zes punten:6-12. Daarna kwam de zege niet meer in gevaar.
Fortuna staat tweede in de Korfballeague, een plek achter grote concurrent PKC.

Zoetermeer Panters hard onderuit in eigen huis

IJshockeyvereniging Zoetermeer Panters heeft in eigen huis met 0-5 verloren van Herentals. In de eerste periode kon Zoetermeer nog wel tegenwicht bieden. Daarna lieten de Belgen zien een aantal plekken hoger op de ranglijst te staan.
Zoetermeer - Herentals: 5-0 (0-0, 0-3, 0-2)

ZZ Leiden boekt makkelijke overwinning

ZZ Leiden heeft een uitwedstrijd tegen BAL uit Weert eenvoudig gewonnen. De ploeg uit de Sleutelstad zegevierde uiteindelijk met 58-72. Na een slordig begin, sloeg ZZ na rust toe. In het derde kwart kwam er zelfs een verschil van 22 punten op het bord te staan.

Roest wint Nederlandse titel op 1500 meter

De uit Lekkerkerk afkomstige Patrick Roest heeft verrassend de Nederlandse titel op de 1500 meter veroverd. De 27-jarige schaatser van Reggeborgh was de normaal gesproken sterkere Kjeld Nuis en Thomas Krol te snel af (1.44,55). Krol werd tweede op ruim drie tienden van een seconde, vlak voor Nuis.
Nuis is de regerend olympisch kampioen, Krol de regerend wereldkampioen. Krol kan die titel van 2 tot en met 5 maart verdedigen in Thialf. De top 3 mag in principe rekenen op een ticket voor de WK.

Hijs Hokij wint van koploper Bulldogs Luik

De Haagse ijshockeyers van Hijs Hokij hebben vrijdagavond met 2-1 gewonnen van het Belgische Bulldogs Luik. De Haagse doelpunten kwamen van Donovan van Zwart en Donny van Musscher. Hijs verstevigt door de winst de tweede plaats op de ranglijst.
Scoreverloop Hijs Hokij - Bulldogs Luik: 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Doelpuntenmakers Hijs Hokij: Van Zwart, Van Musscher

Schaatser Roest overtuigend naar Nederlandse titel op 5000 meter

Schaatser Patrick Roest heeft op de NK afstanden in Heerenveen de 5000 meter op zijn naam geschreven. De 27-jarige schaatser van Reggeborgh bleef ploeggenoot Marcel Bosker en Jorrit Bergsma van Jumbo-Visma voor.
Schaatser Patrick Roest heeft op de NK afstanden in Heerenveen de 5000 meter op zijn naam geschreven. De 27-jarige schaatser van Reggeborgh bleef ploeggenoot Marcel Bosker en Jorrit Bergsma van Jumbo-Visma voor.

John Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax

John Heitinga uit Alphen aan den Rijn maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Ajax. Dat meldt de Amsterdamse profclub. Heitinga volgt de vorige week ontslagen trainer Alfred Schreuder op. Hij krijgt de ervaren Dwight Lodeweges naast zich als assistent-trainer.
De 39-jarige Heitinga stond afgelopen zondag al voor de groep bij de Amsterdammers tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. Dit deed hij als interim-coach. Ajax won met 1-4 van de Rotterdammers.

Khalid Choukoud doet mee aan CPC Loop

De Haagse langeafstandsloper Khalid Choukoud doet mee aan de CPC Loop op zondag 12 maart. Zijn laatste deelname aan de hardloopwedstrijd door Den Haag was in 2018, toen werd hij de beste Nederlander in een tijd van 1.03.28. Ook is hij dit jaar verbonden aan het evenement als ambassadeur. In die rol gaat hij speciale aandacht schenken aan de jeugd. De jonge hardlopers wil hij motiveren met inspirerende trainingsvideo’s.

Einde seizoen voor Kai Verbij door liesblessure

Schaatser Kai Verbij mist de rest van het schaatsseizoen. De sprinter uit Hoogmade kreeg afgelopen vrijdag last van een liesblessure. Na een MRI-scan bleek zijn blessure zo ernstig dat hij de komende twee maanden niet meer op het ijs zal verschijnen.
Kai Verbij
Kai Verbij © ANP

Rashid Browne gaat op amateurbasis voor Scheveningen spelen

Rashid Brown speelt de tweede seizoenshelft op amateurbasis voor Scheveningen. De afgelopen jaren speelde de aanvaller voor Griekse en Zweedse clubs, maar door zijn overgang naar de Schollekoppen is de Rotterdammer weer terug op Nederlandse grond. Bij Scheveningen probeert hij zich in de kijker te spelen voor eventuele nieuwe clubs.

Luca Tarani tekent bij VVSB

Luca Tarani speelt vanaf volgend seizoen voor VVSB. De 24-jarige buitenspeler komt over van ARC. Hij kwam eerder uit voor FC Lisse.

Noordwijk haalt middenvelder en ziet spelers vertrekken

Sabir Achefay verruilt VV Noordwijk per direct voor het Marokkaanse Ittihad Tanger. Achefay begon afgelopen zomer aan zijn tweede periode bij de tweededivisieclub. Die was minder succesvol dan zijn eerste tijd in het wit-rood. Achefay kwam dit seizoen veelal als invaller in actie. Ook Hidde van den Ende vertrekt per direct uit Noordwijk. Hij maakt het seizoen af bij Ter Leeden
Ook kan Noordwijk-trainer Kees Zethof een nieuwe speler verwelkomen. Quintón Christina komt per direct over van competitiegenoot VV Katwijk. De middenvelder zou eigenlijk pas deze zomer naar de Duinwetering komen. Beide clubs zijn overeengekomen dat Christina een paar maanden eerder komt.
Sabir Acheffay in actie voor Noordwijk
Sabir Acheffay in actie voor Noordwijk © Orange Pictures

ADO verkoopt Finn Dicke aan Estoril

ADO Den Haag verkoopt verdediger Finn Dicke aan het Portugese Estoril. De 18-jarige Hagenaar maakte afgelopen zomer de overstap op huurbasis naar Portugal, maar wordt nu definitief overgenomen. Over de hoogte van het bedrag doet de Haagse voetbalclub geen mededeling. Estoril en ADO hebben beide dezelfde eigenaar. Eerder huurde ADO - met Titouan Thomas - al een speler van de Portugese club.
Finn Dicke
Finn Dicke © Soccrates Images

Lorenzo van Kleef vervolgt per direct loopbaan bij Scheveningen

Scheveningen kan de tweede seizoenshelft beschikken over Lorenzo van Kleef. De 22-jarige Hagenaar komt over van Jong Sparta Rotterdam. Eerder speelde Van Kleef voor onder andere ADO Den Haag, FC Eindhoven en Quick Boys.
Van Kleef is inzetbaar als verdediger en middenvelder. Hij tekent tot de zomer van 2024 op Houtrust. Wel is er een regel in het contract opgenomen, dat hij komende zomer mag overstappen naar een profclub.
Lorenzo van Kleef in actie voor Quick Boys
Lorenzo van Kleef in actie voor Quick Boys © Orange Pictures

Kickbokser Tarik Khbabez (30) terug in de ring bij Glory

De Haagse kickbokser Tarik Khbabez neemt het op zaterdag 11 maart op tegen Kristaps Zile (35) in het Topsportcentrum Rotterdam. Het evenement heeft als naam Glory 84 gekregen. Nadat Khababez vorig jaar oktober in een titelgevecht verliest van Sergej Maslobojev komt de Hagenaar in een ‘kleine depressie’ terecht.
De zware periode heeft hij inmiddels achter zich gelaten en zijn focus ligt nu bij wedstrijd nummer zes voor Glory. 'We moeten verder en niet te veel blijven hangen in het verleden. Ik ben al twintig jaar bezig met dit vak en daar horen ook verliespartijen bij. Opgeven is voor mij geen optie, soms moet je even omvallen om vervolgens weer omhoog te klimmen', legt Khbabez uit.
Tarik Khbabez krijgt een klap van Sergej Maslobojev
Tarik Khbabez krijgt een klap van Sergej Maslobojev © Omroep West/Owen O'Brien
De dertigjarige vechter uit de Schilderswijk traint in de ring veel samen het het Haagse kickbokstalent Michael Boapeah (22). Tussen de touwen haalt het duo het beste bij elkaar naar boven. Daarnaast werkt de Marrokaans-Nederlandse kickbokser hard aan zijn conditie en kracht. ‘Ik ben een echte knokker en ga zorgen voor een oorlogspartij’, eindigt hij zelfverzekerd.

Zoetermeer Panters te sterk voor Limburg

De ijshockeyers van Zoetermeer Panters hebben in de BeNeLeague hun eerste wedstrijd in reguliere speeltijd gewonnen. Zondagavond werd in Geleen Snackpoint Eaters Limburg met 2-5 verslagen. Joy Turpijn was met drie treffers de grote man aan de zijde van de Panters.
Limburg - Zoetermeer Panters: 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)
Goals Zoetermeer: Turpijn 3x, Van Ulsen, Donders
Joy Turpijn van Zoetermeer Panters (links)
Joy Turpijn van Zoetermeer Panters (links) © Orange Pictures

Mylène de Zoete wint zesdaagse Berlijn

Mylène de Zoete uit Naaldwijk is samen met Marit Raaijmakers winnaar geworden van de Zesdaagse van Berlijn. Het Nederlandse koppel was in de Duitse hoofdstad veruit de beste. Na dag één stonden zij al bovenaan en die positie gaven zij niet meer af. Elke dag stond er een puntenkoers, koppelkoers en afval-koppelkoers op het programma.
Mylène de Zoete
Mylène de Zoete © Orange Pictures