Katwijk uitgeschakeld in KNVB-bekertoernooi na strafschoppen

Koos Werkman van SV Spakenburg en Tim Freriks van VV Katwijk in duel
Koos Werkman van SV Spakenburg en Tim Freriks van VV Katwijk in duel © ANP
KATWIJK - Katwijk is woensdagavond in en door Spakenburg uitgeschakeld in de KNVB-beker. Nadat het na verlenging nog 1-1 stond, moesten strafschoppen uitsluitsel brengen. Spakenburg won de serie met 4-1 doordat Rik van der Meer en Robin Schulte hun poging misten. De thuisploeg schoot alles raak.
Dat Katwijk het uiteindelijk tot de strafschoppenserie zou brengen, hadden weinig toeschouwers na het zien van de eerste helft verwacht. Spakenburg was verreweg het beste team de eerste 45 minuten. De ploeg was meermaals gevaarlijk in de zestien van de gasten. Uiteindelijk resulteerde dat slechts in één goal. Doelpuntenmachine Floris van der Linden kon na 36 minuten van dichtbij binnenkoppen.
Uiteindelijk wist Katwijk de eerste helft niet eens op doel te schieten. Dat veranderde in het begin van het tweede bedrijf. Invaller Muhktar Suleiman was tijdens de rust in het veld gekomen voor spits Ahmed El Azzouti en liet zich meteen gelden. Hij zorgde voor het eerste gevaar van de uitploeg wat de aanzet was voor een heuse aanvalsgolf.

Van Mil met de gelijkmaker

Nadat Katwijk enkele speldenprikjes had uitgedeeld, kon uiteindelijk Kilian van Mil de dolkstoot uitdelen. Na een schitterende aanval schoot hij na een uur spelen raak. Er was nog even twijfel of de bal over de achterlijn ging, maar scheidsrechter Bas Nijhuis keurde het doelpunt goed.
Na die treffer lieten beide teams de teugels even vieren. Er gebeurde in de tweede helft weinig op het veld. Door de tussenstand bleef het echter spannend. Uiteindelijk bleef het 1-1 na negentig minuten spelen.
Katwijk-trainer Correia na de bekernederlaag tegen Spakenburg
Ook in de verlenging bleef het kruid bij beide teams droog. Alljereau Mercera was een paar keer dichtbij een doelpunt, maar zijn inzetten misten scherpte. De twee keepers hadden uiteindelijk weinig te doen en konden rustig naar de strafschoppen toewerken. Daar werd het pleit beslecht.
Scoreverloop Spakenburg - VV Katwijk: 1-1 (1-0)
  • 1-0 Van der Linden
  • 1-1 Van Mil
Strafschoppen Spakenburg: raak - raak - raak - raak
Strafschoppen Katwijk: raak - mis - mis
Opstelling Spakenburg: Damen, Verhagen, Artien, Werkman, Green (98. Volkert), Koelewijn (80. Kroonenburg), Veenhoven (73. Wesdorp), Vink (98. Van de Beek), Dekker (80. Van Lopik), Van der Linden, De Ruiter (61. Admiraal )
Opstelling VV Katwijk: Van Leeuwen, Sinteur, Van der Meer, Bouwense, Ravensbergen (90. Janmaat), Susan (35. Esseboom), Kunst (82. Mercera), Schulte, Freriks, Van Mil, El Azzouti (46. Suleiman)
Gele kaarten: De Ruiter, Koelewijn (Spakenburg), Schulte (Katwijk)
Scheidsrechter: Bas Nijhuis