ADO speelt bekerduel tegen PSV in speciale shirts als steun aan Thijs Slegers

De shirts die ADO tegen PSV draagt
De shirts die ADO tegen PSV draagt © ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag speelt donderdag in het bekerduel tegen PSV met Matchis als shirtsponsor. Stichting Matchis zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk stamceldonoren zijn. Thijs Slegers, de perschef van de tegenstander uit Eindhoven lijdt aan acute leukemie en hij roept zoveel mogelijk mensen op om Matchis te steunen. Met de naam van de stichting op de borst wil ADO aandacht vragen voor het initiatief van de perschef.
Er zijn al eerdere acties georganiseerd rondom de doodzieke Slegers. Daardoor hebben zich al meer dan 8000 stamceldonoren aangemeld. ADO zegt dat dit de club 'diep heeft ontroerd'. Daarom wil ADO de actie juist tijdens de wedstrijd tegen PSV ondersteunen.
Hoofdsponsor Hommerson Casino staat achter de actie en staat de plek op het shirt graag af. Directeur Remco van den Berg zegt dat 'er niet genoeg aandacht kan zijn voor het werven van nieuwe donoren en daarmee patiënten met bloedkanker een laatste kans op genezing te geven'.

Veiling ADO-shirts

De shirts waarmee ADO Den Haag uitkomt in de kwartfinale van de beker zullen na de wedstrijd worden geveild. De opbrengsten uit de veiling gaan ook naar stichting Matchis.