Geen optimale start in vierde periode voor ADO na gelijkspel tegen FC Eindhoven

Severina in duel met Seedorf
Severina in duel met Seedorf © Soccrates
DEN HAAG - Na het mislopen van de derde periodetitel, was het voor ADO zaak om maandagavond een goede start te maken in de vierde en laatste periode. Dat is de ploeg van Dick Advocaat niet gelukt in Eindhoven, waar de plaatselijke FC even vaak scoorde als de Hagenaren. Het gelijkspel kwam tot stand dankzij doelpunten van Jasper Dalhaus en Naoufal Bannis. Eerstgenoemde opende de score in Haags voordeel met een eigen doelpunt.
Dat de aftrap met een kwartier werd uitgesteld, deerde ADO niet. De eerste hoekschop van de wedstrijd viel al in de twaalfde minuut binnen, nadat Ricardo Kishna twee keer nodig had om de bal goed voor de goal te krijgen. De tweede poging werd in eigen doel gewerkt door Jasper Dalhaus. Ruim tien minuten later liet Severina het na om de voorsprong te verdubbelen.
Het zou niet de laatste kans op 0-2 zijn. Zowel Thomas Verheydt als Joël Zwarts kwamen rond het halve uur voor de goal, maar met het nodige kunst-en-vliegwerk hielden de Eindhovenaren de marge op één doelpunt. ADO had de wedstrijd onder controle in de eerste helft, maar liet het maken van een tweede treffer na. Aan de andere kant werden er nauwelijks kansen weggegeven.

Tweede helft in voordeel van Eindhoven

Waar ADO in de eerste helft een duidelijk overwicht in kansen had, was de verhouding in de tweede helft iets meer in het voordeel van de thuisploeg. FC Eindhoven had het aan doelman Nigel Bertrams te danken dat de wedstrijd nog niet in het slot was gegooid en hield de wedstrijd spannend. De Hofstedelingen kregen naarmate de wedstrijd vorderde meer moeite met de Eindhovenaren, mede dankzij een driedubbele wissel op het uur.
Verse krachten zorgden voor goede mogelijkheden voor de ploeg van Rob Penders, maar telkens eindigde de doelpogingen naast de palen. Tot dertien minuten voor tijd: Naoufal Bannis kopte de Eindhovenaren fraai langszij op aangeven van Tibo Persyn. In het Haags kwartiertje was het een kwestie van overleven voor ADO en, ondanks wat pogingen van Eindhovense kant, lukte dat.

Eindstand blijft gelijk

ADO Den Haag speelde een goede eerste helft en kreeg meerdere kansen om de 0-1 voorsprong op te voeren. De ploeg van Advocaat liet dat echter na en zag een sterker FC Eindhoven in de tweede helft op gelijke hoogte komen. ADO had een overwinning nodig in de eerste wedstrijd van de vierde periode, maar pakte slechts een puntje. De eindstand in Eindhoven: 1-1.
FC Eindhoven - ADO Den Haag: 1-1 (0-1)
  • '12 0-1 Jasper Dalhaus (e.d.)
  • '76 1-1 Naoufal Bannis
Opstelling FC Eindhoven: Bertrams, Amevor, Dahlhaus, Van Doorm, De Keersmaecker, Kokcu, Rottier, Brym, Dorenbosch, Seedorf, Persyn.
Opstelling ADO Den Haag: Stevens, Hall, Kemper, Asante, Rodriquez, Thomas, Klas, Kishna, Zwarts, Verheydt, Severina.
Scheidsrechter: Robin Hensgens
Gele kaarten: Rodriquez, Kishna, Klas
Rode kaarten: n.v.t.