ADO doet zichzelf tekort: 'We kregen genoeg kansen'

ADO-aanvoerder Boy Kemper
ADO-aanvoerder Boy Kemper © Soccrates
DEN HAAG - ADO Den Haag is de vierde periode gestart met een gelijkspel tegen FC Eindhoven. In de eerste helft was het elftal van Dick Advocaat de bovenliggende partij, maar het verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Hierdoor was er ruimte voor de Eindhovenaren om langszij te komen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1.
ADO ging met een voorsprong de rust in, dankzij een doelpunt van Boy Kemper. Hij krijgt hem van de scheidsrechter alleen niet op zijn naam, omdat de bal van richting werd veranderd door Jasper Dalhaus. 'Ik ging er eigenlijk wel vanuit dat ik hem op mijn naam krijg. De scheids heeft hem niet aan mij gegeven en verwees me door naar de commissie. Ik raakte hem heel licht, maar ik hoorde dat de goal volgens de regels op mijn naam zou moeten komen.'

Genoeg kansen

Het doelpunt komt nu dus op naam van Dalhaus. 'Hij heeft er ook weinig aan, dus we kunnen het beter omdraaien toch?' Kemper geeft toe dat het hem eigenlijk niet zo veel doet. 'Het belangrijkste is gewoon dat we de wedstrijd winnen. Dan maakt het mij niet uit wie hem maakt.' Dat ADO de wedstrijd niet won, heeft de ploeg aan zichzelf te danken. 'We hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd in het slot te gooien, want dat maakt het een stuk makkelijker voetballen.'
Mede dankzij beter spel van FC Eindhoven ging het voor ADO mis in de tweede helft. 'We kregen er geen druk meer op', vertelt Dhoraso Klas. 'Dat werd wel duidelijk in de kleedkamer. We liepen teveel achteruit en gaven Eindhoven daarmee de mogelijkheid om gevaarlijk te worden. Doordat zij met een mannetje meer op het middenveld speelden, lukte dat wat we in de eerste helft goed deden niet meer.'

Geen optimaal begin vierde periode

Het gelijkspel knaagt aan Klas. 'Op basis van wat we in de eerste helft lieten zien, hadden we er minimaal twee of drie moeten maken. Op basis van de tweede helft denk ik wel dat een gelijkspel terecht is.' De vierde periode had ADO beter kunnen starten, toch neemt de ploeg van Dick Advocaat een punt mee terug uit Eindhoven. Voor Boy Kemper rest nu alleen nog het claimen van zijn doelpunt. Hoe hij dat gaat doen? 'Niet. Dat mag de teammanager doen, die ga ik even aan het werk zetten.'