Quick Boys verzuimt monsterscore neer te zetten tegen Spakenburg

Youssef El Kachati was met twee goals en een assist van grote waarde voor Quick Boys © Orange Pictures
KATWIJK - Als je zaterdagmiddag aan iemand zonder voorkennis had gevraagd om de ploegen op Nieuw Zuid te rangschikken, hadden de prestaties in de KNVB Beker zomaar eens aan de verkeerde club verbonden kunnen worden. Spakenburg speelde zaterdagmiddag namelijk net zo slordig als een ploeg die in de voorronde uit het bekertoernooi werd geknikkerd. Het gaat daarentegen te ver om te zeggen dat Quick Boys zó goed speelde, dat het in de halve finale had kunnen staan. Feit is wel dat het de mogelijkheid kreeg om een monsterscore neer te zetten, maar daar slechts beperkt gebruik van maakte.
Al snel werd duidelijk dat deze editie van Quick Boys – Spakenburg niet herinnerd zou worden aan de schoonheid van het spel. Met name aan Spakenburgse kant werd fout na fout gemaakt en dus was het in de openingsfase wachten op het eerste doelpunt. Na twaalf minuten werd een fout van Spakenburg voor het eerst afgestraft. Doelman Alessandro Damen leverde de bal in bij Dyllandro Panka, die Youssef El Kachati in stellingen bracht om de 0-1 binnen te schieten.
De ploeg van Chris de Graaf kwam na vier minuten met een snelle reactie uit een vrije trap. Koos Werkman werd binnen het strafschopgebied gevonden, maar kopte de bal op de lat. Op deze kans na, was het vooral Quick Boys dat gevaarlijk voor het doel wist te komen en binnen dertig minuten stond de tweede treffer al op het scorebord. Een goed afstandsschot van Nick Runderkamp kaatste via de paal in de voeten van El Kachati, die vervolgens makkelijk aan kon leggen voor zijn twintigste doelpunt van het seizoen.

Quick Boys ontketend

Tien minuten voor rust bleek de spits weer belangrijk voor zijn ploeg. Na een goede loopactie aan de rechterkant slaagde El Kachati erin om ploeggenoot Ravelino Junte te vinden voor de goal: 3-0. Quick Boys leek ontketend en liet dat niet veel later wederom zien, ditmaal via Bram Franken. De middenvelder schoot van afstand richting de verre hoek waar de vingertoppen van Damen niet genoeg waren om Quick Boys van 4-0 te weerhouden. Het elftal van Edwin Grünholz kreeg nog twee kansen om een ruststand van 5-0 op het scorebord te zetten. Maar de eerste bruikbare bal voor Floris van der Linden leverde direct een tegendoelpunt op.

Hoofd bij de wedstrijd

In de tweede helft ziet Quick Boys de 4-1 voorsprong verkleinen door invaller Robin Eindhoven, maar echt spannend werd de wedstrijd niet meer. Koen Wesdorp kreeg hier wel de kans toe, maar schoot de bal van afstand op de paal. Verder had de tweede helft ook schriftelijk afgedaan kunnen worden.
Het enige wat Quick Boys zich kan verwijten is dat het effectiever had kunnen en moeten zijn. Een monsterscore had mogelijk geweest tegen een Spakenburg dat, in ieder geval in de eerste helft, met het hoofd overal zat, behalve bij de wedstrijd. Van de onrust die in de afgelopen weken op Nieuw Zuid heerste, was zaterdagmiddag weinig meer te merken. Eindstand op Nieuw Zuid: 4-2.