Dick Advocaat stopt als trainer van ADO: 'Hopen hem te kunnen behouden als adviseur'

Dick Advocaat
Dick Advocaat © Soccrates Images
DEN HAAG - Dick Advocaat stopt aan het einde van het seizoen als trainer van ADO Den Haag. Onduidelijk is nog of de Haagse voetbaltrainer in de rol van technisch adviseur wel aanblijft. Daarover volgt de komende weken duidelijkheid.
ADO-directeur Edwin Reijntjes zegt dat Advocaat zijn vertrekt nu kenbaar maakt zodat de club verder kan zoeken naar een nieuwe trainer. 'Nu gaat hij zich richten op het halen van de play-offs via de vierde periode of het eindigen bij de eerste acht', vervolgt de beleidsbepaler. 'De focus ligt op de volgende wedstrijd tegen Telstar.'
'Wij proberen hem te behouden als technisch adviseur', verklapt Reijntjes ook nog. 'Of dat gaat lukken is afhankelijk van wie de nieuwe technisch directeur wordt. We hopen die snel te kunnen presenteren, net zoals een nieuwe algemeen directeur en trainer.'

Kwartfinale van de KNVB-beker

Advocaat schoot ADO eind november te hulp na het ontslag van coach Dirk Kuijt bij de club. De 75-jarige trainer leek zijn loopbaan te hebben beëindigd, nadat hij eind 2021 was vertrokken als trainer van Irak. Daarvoor is hij onder meer nog coach geweest bij Feyenoord, FC Utrecht en Sparta Rotterdam.
Met ADO staat Advocaat momenteel op een dertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het bereiken van de play-offs voor promotie is nog altijd mogelijk. Advocaat kwam met de Haagse club tot de kwartfinales van de KNVB-beker. Daarin was PSV met 3-1 te sterk.