Katwijk blijft ondanks barre weeromstandigheden in Tiel op titelkoers

Robin Schulte en Bart Sinteur vieren een treffer
Robin Schulte en Bart Sinteur vieren een treffer © Orange Pictures
KATWIJK - VV Katwijk heeft een eenvoudige overwinning geboekt op TEC. Daarbij had de ploeg, naast de tegenstander uit Tiel, ook nog last van het weer en het slechte speelveld. Het werd 0-3 in het voordeel van de bezoekers, die met de overwinning wederom goede zaken deden in de titelstrijd.
Na drie minuten dacht Katwijk al op voorsprong te komen via Tim Freriks, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Even later was het wel raak. Mukthar Suleiman opende wederom de score voor de ploeg van Katwijk-trainer Anthony Correia. De vleugelspeler scoorde daarmee in de zesde wedstrijd op rij, waarmee zijn seizoentotaal op acht komt.
Nog voor rust werd de wedstrijd al beslist, clubicoon Robert Susan verdubbelde de score. De Katwijkers hadden zelfs met 0-3 de kleedkamer in kunnen gaan, maar aanvaller Des Kunst miste zijn mogelijkheid.
De tweede helft was gezapig. Uiteindelijk maakte Kunst zijn misser goed met een assist op de 0-3. Zijn corner kwam panklaar op het hoofd van Robin Schulte.

Makkelijk bestaat niet

'Het veld was nog redelijk bespeelbaar door de regen, maar de wind was niet fijn', zegt Correia. 'De regen waaide hard de dug-out in, dus we werden allemaal kletsnat.'
Ondanks de gemakkelijke zege vond de Katwijk-trainer de ploeg uit Tiel geen eenvoudige opponent. 'In onze competitie bestaan geen makkelijke tegenstanders. We hebben vooraf het systeem van TEC goed geanalyseerd. We scoorden een geweldige tweede goal en maakten de wedstrijd vakkundig af.'

Geen gas terug

Bart Sinteur vond de weersomstandigheden het verhaal van de wedstrijd. 'We hebben goede zaken gedaan in een wedstrijd met lastig weer.’ De verdediger is tevreden over de uitslag, maar niet over zijn eigen spel. 'Ik was heel slordig aan de bal, maar heb het team toch geholpen met mijn assist.'
Katwijk hield zich niet in nadat het de voorsprong pakte. 'Het doelsaldo kan misschien ook nog meespelen', verklaart Sinteur. 'Het geeft een lekkerder gevoel als je gas blijft geven en met 0-3 wint.’

Wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys

Katwijk heeft met de zege op Tiel haar negende overwinning op rij te pakken. 'Elke overwinning vieren we in de kleedkamer, maar we zijn er nog niet. We hebben een mooi doel voor ogen en daarvoor moeten we nog veel wedstrijden winnen. Volgende week gaan we vol voor de drie punten tegen Rijnsburgse Boys.'